Η φασολάδα με τα φασόλια του ντόπιου παραγωγού Βασίλη Τομζά σιγόβρασε τέλεια, και προσφέρθηκε σε διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι έδιναν τα συγχαρητήριά τους στους αγρότες στο μπλόκο της Κομοτηνής, και τους εξέφραζαν τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις τους.

Το παρών ακόμη, με τα εξαιρετικά τοπικά τους προϊόντα, έδωσαν η «Ποτοποιία Θράκης», η Ζυθοποιία «Βεργίνα», τα φρούτα-λαχανικά «Κνίκος» και ο «Ξυλόφουρνος».

«Χωρίς κριθάρι μπύρα δεν γίνεται, χωρίς σταφύλια δεν έχει τσίπουρο, ούτε ψωμί χωρίς σιτάρια, και ο κατάλογος είναι μεγάλος. Οι γεωργοί του τόπου μας ξέρουν και κάνουν τη δουλειά τους, ας ελπίσουμε πως θα μας αφήσουν να συνεχίσουμε», τόνισαν οι αγρότες, κάνοντας λόγο για «τίμιο μόχθο και ιδρώτα που κάποιοι δεν σέβονται».

«Τα μνημονιακά μέτρα βάζουν ταφόπλακα στην ελληνική αγροτιά, στην τόσο πλούσια, γόνιμη και παραγωγική ύπαιθρο», σημείωσε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Κομοτηνής Νίκος Κυριαζής, αναφερόμενος στο μήνυμα της 1ης Γιορτής «Αγροτών Έργα» που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο του 5ου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ιάσμου, και το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι «ποιοτικά προϊόντα που σήμερα ταΐζουν τον ελληνικό λαό, ίσως αύριο να εκλείψουν»!

Οι αγρότες από το μπλόκο της Κομοτηνής αναμένεται να αποχωρήσουν αύριο, και οι επόμενες κινήσεις τους θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις αυριανές εκλογές.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ