Πάντα παρόντες οι Πρόσκοποι της Κομοτηνής στα δρώμενα της πόλης, δεν έλειψαν και από τα «Ελευθέρια 2016», συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, σε ένα ξεχωριστό και εκπαιδευτικό «Κυνήγι του Θησαυρού», αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.

Συνολικά το αγαπημένο παιχνίδι, στο οποίο συμμετείχαν πρόσκοποι κάθε ηλικίας και μικροί και μεγάλοι φίλοι τους, περιλάμβανε είκοσι πέντε αποστολές σε σημεία της πόλης με πολιτισμικό ενδιαφέρον, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν σημαντικούς χώρους της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, η περιπέτεια διαδραματίστηκε στο Ηρώο, στο Βυζαντινό τείχος, στο Ρολόι της πόλης, στο Αρχαιολογικό, στο Εκκλησιαστικό και στο Στρατιωτικό μουσείο, στα Πάρκα Αγίας Παρασκευής και Περιφέρειας, στο Δημοτικό γήπεδο, στη Δημοτική βιβλιοθήκη, στους Ιερούς Ναούς Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Τηλεοπτικό σταθμό R-Channel, στην Τσανάκλειο σχολή / Προτομή Αλέξανδρου Συμεωνίδη, στη Δημοτική αγορά / Ιχθυοπωλεία, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο Δημοτικό θέατρο.

Όσο για τον θησαυρό, που ήταν κρυμμένος στο παράθυρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, επρόκειτο για το λάβαρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), η Πρόεδρος της οποίας κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, απένειμε αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες, τους συνεχάρη για την ενέργεια, το κέφι και τη δημιουργικότητά τους, και διαβεβαίωσε πως η ΔΚΕΠΠΑΚ και ο Δήμος Κομοτηνής πάντα θα στηρίζουν τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Προσκοπισμού.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ