Το νέο βιβλίο του Μισέλ Φάις, «Από το Πουθενά», παρουσίασε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, σε μια εκδήλωση προς τιμήν του Κομοτηναίου συγγραφέα, με τίτλο «Μισέλ Φάις: από την Αυτοβιογραφία ενός βιβλίου στο Από το πουθενά», όπου κείμενα του συγγραφέα ανέγνωσαν οι ηθοποιοί Μαρία Παπαδοπούλου και Φιλοποίμην Ανδρεάδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο συγγραφέας, το βιβλίο «γεννήθηκε» από το προσωπικό του ψυχαναλυτικό αρχείο, το οποίο τον ενέπνευσε να γράψει για τη μετάβαση «από το χάος της ύπαρξης στο χάος του κόσμου».

«Τιμή» για την Κομοτηνή, χαρακτήρισε τον Μισέλ Φάις η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Το γεγονός ότι ο Μισέλ Φάις συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις – τέσσερις σημαντικότερους στις μέρες μας πεζογράφους, που μάλιστα έχει μεταφραστεί κόμη και στα κινεζικά, επισήμανε η φιλόλογος και υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Κατερίνα Σχοινά, σημειώνοντας παράλληλα τη σημασία της αναγνώρισης και της τιμής που τυγχάνει από τη γενέτειρά του.

Για τις λογο-καλλιτεχνικές «μεταμορφώσεις» του συγγραφέα, μεταξύ του μυθιστορήματος, της θεατρικής σκηνής και της φωτογραφίας, μίλησε η διδάκτορας φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και κριτικός λογοτεχνίας που μελετά το έργο του Μισέλ Φάις, κ. Ελένη Παπαργυρίου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ