Τα πτυσσόμενα (σπαστά) ποδήλατα αποτελούν μια από τις αποτελεσματικότερες και πιο οικολογικές λύσεις μετακίνησης στις πόλεις.

Συχνά όμως είναι βαριά, άβολα και ογκώδη. Λύση σε αυτό επιχειρεί να δώσει η καναδική εταιρεία Helix Folding Bikes, με ένα καινοτόμο ποδήλατο, που όταν σπάει συρρικνώνεται στο μέγεθος των τροχών του.

ΣΠΟ 2Σχεδιασμένο ώστε να είναι μικρότερο, ελαφρύτερο, ασφαλέστερο, και πιο εύχρηστο από οποιοδήποτε άλλο πτυσσόμενο ποδήλατο κυκλοφορεί στο εμπόριο, το Helix είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και ζυγίζει μόλις 9,5 κιλά.

Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό του, διπλώνει στο μέγεθος ενός τροχού. Οι τροχοί περιστρέφονται γύρω από ελικοειδείς άξονες, και διπλώνουν δίπλα στο πλαίσιο και ανάμεσα στους στροφάλους.

ΣΠΟ 3«Το Helix είναι το πιο εύκολο σπαστό ποδήλατο στον κόσμο, στο δίπλωμα και στο ξεδίπλωμα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πτυσσόμενα ποδήλατα, διπλώνει με οποιαδήποτε σειρά, χωρίς να χρειάζεται να γυρίσουν τα πετάλια», αναφέρουν οι σχεδιαστές του.

Τα ποδήλατα Helix είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται στο Τορόντο του Καναδά, με υλικά, μηχανικά μέρη και διαδικασίες υψηλής ποιότητας, ώστε να διασφαλίζεται η μακροχρόνια ανθεκτικότητα και η ασφάλεια τους.

Σε πρώτη φάση το καινοτόμο ποδήλατο θα διατίθεται από τον ερχόμενο Ιούλιο στην πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter, με αρχικό κόστος 1.199 δολάρια.

πηγή: econews

επιμέλεια: inkomotini