– Το «Κεντρί»…κέντρισε το ενδιαφέρον και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Περισσότεροι από 3.000 Κομοτηναίοι επισκέφθηκαν την 1η Γιορτή Μελιού που διοργάνωσε ο μοναδικός θεσμοθετημένος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Μελισσοκομικός Σύλλογος Ροδόπης, “Το Κεντρί”. Ο κόσμος συνεχάρη τους διοργανωτές και τα μέλη του συλλόγου, και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησαν.

ΓΜ 7Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε επίδειξη μιας τυπικής διαδικασίας εξαγωγής μελιού, παρουσιάστηκαν ζωντανές κηρήθρες και μικροί και μεγάλοι μυήθηκαν στα μυστικά της μελισσοκομίας, τα παιδιά ζωγράφισαν με θέμα τη μέλισσα και οι ζωγραφιές τους εκτέθηκαν στο περίπτερο του συλλόγου, οι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους και με χαμόγελο, ευγένεια και επαρκή γνώση απάντησαν στις απορίες του κόσμου, διανεμήθηκε έντυπο – εικονογραφημένο υλικό, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακές γεύσεις, όπως παστέλια και λουκουμάδες, καρύδια, γιαούρτι, με διάφορες ποικιλίες μελιού.

Την 1η Γιορτή Μελιού, όπου επίτιμοι καλεσμένοι ήταν τα παιδιά του συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι», τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Στάθης Κεφαλίδης.

Ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης "Το Κεντρί", κ. Νίκος Καρακωστίδης.
Ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης “Το Κεντρί”, κ. Νίκος Καρακωστίδης.

Η πρώτη λοιπόν εκδήλωση του νεοσύστατου συλλόγου, που ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Μάρτιο, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, και άφησε πολλές υποσχέσεις σε οτι αφορά την προσεχή παρουσία του στα δρώμενα του τόπου, καθώς ο σχεδιασμός του προβλέπει σειρά δράσεων με στόχο την ανάδειξη του μελισσοκομικού πλούτου της περιοχής, και δη του ανθόμελου, όπως υπογραμμίζει με έμφαση ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Καρακωστίδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ