Κείμενο διαμαρτυρίας για την εξαγγελία ίδρυσης νομικής σχολής (και) στην Πάτρα – μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή – θα εκδώσουν οι φορείς της Ροδόπης που σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του επαγγελματικού & βιοτεχνικού επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης, κατέθεσαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια εξέλιξη.

Μάλιστα, το κείμενο αναμένεται να υιοθετηθεί και από τους φορείς της περιφέρειας ΑΜ-Θ, ενώ υπό επεξεργασία βρίσκεται η προοπτική καθόδου αντιπροσωπείας τους στο υπουργείο παιδείας.

Κοινή άποψη των εκπροσωπών των φορέων, είναι πως “το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είναι βασικός πυλώνας οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, και άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική οικονομία και κοινωνική ευημερία”.

Δείτε φωτορεπορτάζ και το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γραβάνη, του πρυτανεύοντος του ΔΠΘ Σταύρου Τουλουπίδη, του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη,  του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, και του βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ.