Σκηνές χαράς και συγκίνησης εκτυλίχθηκαν χθες, Κυριακή 18/10/2015, στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, καθώς μετά από τρία χρόνια, και αφού στο μεσοδιάστημα οι εγκαταστάσεις της σχολής χρησιμοποιήθηκαν και ως κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, την πύλη της διάβηκαν ξανά νεοεισαχθέντες σπουδαστές, επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013.

Νέες και νέοι απ’ όλη την Ελλάδα, με τους σάκους ανά χείρας, παρουσιάστηκαν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ανακουφισμένοι από τον τερματισμό της αβεβαιότητας η οποία τους «συντρόφευε» τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ στην κεντρική είσοδο της σχολής, βουρκωμένοι και ευτυχισμένοι οι γονείς τους, είδαν επιτέλους το όνειρο των παιδιών τους να γίνεται πραγματικότητα.

Για «ευλογημένη μέρα για τον τόπο», έκανε λόγο εμφανώς συγκινημένη η πρωτεργάτρια της υπεράσπισης της σχολής, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης κ. Σταυρούλα Τζατζανά, και ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλλαν για τη θετική έκβαση, μετά τον «βιασμό της σχολής την αποφράδα νύχτα της 3ης Αυγούστου του 2012», καλωσόρισε τους εκκολαπτόμενους συναδέλφους της και διαβεβαίωσε τους γονείς τους ότι «βρίσκονται σε καλά χέρια».

Η κ. Τζατζανά, που για τη συνδικαλιστική της δράση ενάντια στο κλείσιμο της σχολής, υπέστη σειρά επίπονων υπηρεσιακών επιπτώσεων, από νωρίς το πρωί βρισκόταν στην πύλη της σχολής και υποδέχονταν τους μελλοντικούς αστυνομικούς. «Και σήμερα να γινόταν τα ίδια, κι εγώ με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούσα», δήλωσε, εξαίροντας την υποστήριξη που είχε από την Ένωση Αστυνομικών Ροδόπης και την ΠΟΑΣΥ, και πρόσθεσε: «Όσα κι αν υπέστην, το αποτέλεσμα είναι τόσο χαρμόσυνο, που ότι κι αν πέρασα φαντάζει για μένα πάρα πολύ μικρό».

Πάντως, η μαχητική και δικαιωμένη Πρόεδρος των Αστυνομικών της Ροδόπης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με νόημα σε εκείνους που «καπηλεύτηκαν τον αγώνα» και «έκαναν απλώς δηλώσεις ενώ μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστικά», συμπληρώνοντας: «Η αλήθεια λάμπει πάντα στο τέλος και όλοι κρινόμαστε».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ