Στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και πορεία στους δρόμους της Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμερα οι πενήντα τέσσερις συμβασιούχοι των Υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων Κομοτηνής, Ιάσμου, Αρριανών και Μαρωνείας-Σαπών του νομού Ροδόπης, πριν αναχωρήσουν για το συλλαλητήριο που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων τους (παραμένουν απλήρωτοι από δύο έως έξι μήνες κατά περίπτωση) και τη μονιμοποίησή τους.

Στο πλευρό τους τάσσεται και ο Ενιαίος σύλλογος μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων Ροδόπης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εργολαβικές καθαρίστριες του νοσοκομείου Κομοτηνής, αίτημα των οποίων είναι η υψηλή μοριοδότησή τους ενόψει των προκηρύξεων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου συλλόγου μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων Ροδόπης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, με απόφασή του τάσσεται για ακόμη μια φορά στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν αυτοδίκαια παραταθεί βάσει νόμου και παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο και πλέον μήνες. Στηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους και θεωρεί ότι η υποχρέωση του κράτους να πληρώνει την εργασία που του παρέχεται αποτελεί απαίτηση και όχι διεκδίκηση. Για τον λόγο αυτόν καλεί κάθε αρμόδιο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ