Στην Ξυλαγανή βρέθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσαλικίδης παρευρέθηκε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, και ακολούθως στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Ηρώο της πλατείας του οικισμού, όπου έγινε και κατάθεση στεφάνων.

Εν συνεχεία μαζί τον Δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Γιάννη Σταυρίδη παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση, η οποία απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου.

Σε δήλωσή του Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε: “Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του 1940, τιμούμε και δοξάζουμε τους Έλληνες ήρωες οι οποίοι αγωνίστηκαν και αντέδρασαν στην αδικία και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της πατρίδας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα τιμούμε αλλά θέλουμε να αφήσουμε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας που αναδύεται μέσα από τους αγώνες του 1940: ότι οι Έλληνες ενωμένοι σαν γροθιά αντιστάθηκαν με γενναιότητα και κέρδισαν την Ιστορία… Ας εμπνέουν τους νέους,ας μας εμπνέουν όλους να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε πάντοτε ενωμένοι… Με ιδανικά και αξίες που αφήνει η μέρα να υπονοηθούν… Χρόνια πολλά σε όλους!”.