«Το κοντέρ μου πάει κι άλλο. Αν δεν φτάσει σε τριψήφιο νούμερο δεν θα ησυχάσω!», ανέφερε ο Αγησίλαος Βεσεξίδης που στην Κομοτηνή κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες των 68 κοψιμάτων ειδικών στόχων με σπαθί σε ένα λεπτό, καταφέρνοντας 80 κοψίματα σε 60 δευτερόλεπτα, εν μέσω πανηγυρισμών, συνεργατών, μαθητών και φίλων.

«Του χρόνου 120 κοψίματα, γιατί η ελληνική ψυχή κρύβει μέσα της τεράστια αποθέματα δύναμης», ήταν η υπόσχεση του Άγη, αλλά και η … απάντηση στον κορυφαίο σπαθιστή στον κόσμο, Ιάπωνα Ισάο Μάτσι, ο οποίος όντας κάτοχος πέντε ρεκόρ Γκίνες, μεταξύ των οποίων κοψίματος σφαίρας στον αέρα άγνωστης τροχιάς, και 252 κοψιμάτων ειδικών στόχων με σπαθί σε τρία λεπτά, με τα 120 πρώτα στο πρώτο λεπτό, υποβάθμισε με διαδικτυακά σχόλια το επίτευγμα του Κομοτηναίου αθλητή.

Μάλιστα, ο Άγης Βεσεξίδης, διευκρινίζοντας πως ανάμεσα στο δικό του ρεκόρ και εκείνο του Ιάπωνα υπάρχουν διαφορές στα σπαθιά και στις τεχνικές, και άρα είναι συναφή αλλά όχι ομοειδή, προ(σ)κάλεσε τον θρύλο του σπαθιού να έρθει στην Κομοτηνή για να προσπαθήσει να τον ξεπεράσει!

«Είναι ύψιστη τιμή το γεγονός ότι το ρεκόρ μου «ανάγκασε» τον κορυφαίο όλων να πάρει θέση», σημειώνει ο Άγης, και προσθέτει με υποδειγματική αθλητική παιδεία: «Εγώ τον σέβομαι απόλυτα, είναι ένα από τα είδωλά μου και νιώθω μαθητής του. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία και θα χαρώ να σπάσει το ρεκόρ μου. Είναι πάρα πολλά επίπεδα πάνω από μένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και να καταρρίψει το ρεκόρ μoυ δεν θα προσπαθήσω ξανά κι εγώ! Κάνω ανοιχτή πρόσκληση, όπως του είπα και σε προσωπικό μήνυμα, να έρθει στην Ελλάδα και να κάνω εγώ τη διοργάνωση, ώστε να σπάσει το ρεκόρ μου. Μόνο που μιλάς με αυτόν τον άνθρωπο και σε βλέπει σαν απειλή, είναι τεράστια τιμή, και αποδεικνύει ότι το ρεκόρ μου έκανε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, αλλιώς ο Μάτσι δεν θα ασχολούνταν. Αλλά εμείς με όλο το σεβασμό του είπαμε μολών λαβέ». Επίσης, ο Άγης Βεσεξίδης, στη μεταξύ τους επικοινωνία, του επισήμανε ότι «δεν μπορεί να «ρίχνει» έτσι τον κόπο ενός ανθρώπου που δεν τον γνωρίζει προσωπικά, και ενός ανθρώπου που προάγει τον ιαπωνικό πολιτισμό στη χώρα του». Όπως λέει, «εγώ μόνο «ευχαριστώ» θα μπορούσα να πω σε κάποιον που προάγει αντίστοιχα τον ελληνικό πολιτισμό στην Ιαπωνία». Γι’ αυτό και τελικά ο Ιάπωνας ανακάλεσε τα λόγια του και αναμένουμε αν θα δεχτεί την πρόσκληση του Άγη Βεσεξίδη για μια συνάντηση κορυφής στην Κομοτηνή!