ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ 11
Ο κ. Αντωνιάδης με τη σύζυγό του κ. Νίκη Καπετανίδου.

Πριν από μερικές μέρες έκλεισε τα 96. Ο γηραιότερος ίσως στην Ελλάδα ψηφοφόρος της Κεντροαριστεράς, και μάλλον το παλαιότερο στέλεχος της Ένωσης Κέντρου και του ΠαΣοΚ, κ. Δημήτριος (Τάκης για τους Κομοτηναίους) Αντωνιάδης, διετέλεσε Βουλευτής Ροδόπης της Ένωσης Κέντρου την περίοδο 1963-1967, υποψήφιος Βουλευτής το 1974, και Διοικητής της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης την περίοδο 1982-1985 επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Σήμερα, πιστός στην πολιτική του συνείδηση, με ζηλευτή πνευματική διαύγεια, καθαρό βλέμμα και αποφασισμένος για την ψήφο του, προσήλθε στο εκλογικό τμήμα Κομοτηνής για τις εκλογές ανάδειξης αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Έκανε λόγο για «αναγέννηση της δημοκρατίας», κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «φασίζουσα δημοκρατία, λαϊκισμό και κοινωνική μνησικακία», ενώ επιτιμώντας «τους πρασινοφρουρούς που εγκατέλειψαν το ΠαΣοΚ και μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ», τους κάλεσε «να επανέλθουν στις δημοκρατικές τάξεις».

  • Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στη ζωή του και στον πολιτικό του βίο, δημοσίευσε το 2014 (τρεις μέρες πριν τα 93α γενέθλια του) η εφημερίδα “Ο Χρόνος”.