Επίσημη συνάντηση με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στενό συνεργάτη του Προέδρου της Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε στις Βρυξέλλες ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Βουλευτής ανέπτυξε αναλυτικά στον κ. Σχοινά τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Θράκης και της Ροδόπης, και ζήτησε την πολιτική του στήριξη στην προσπάθεια του για την αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας και τη θωράκιση του εισοδήματος των καπνοκαλλιεργητών.

“Η προσπάθεια μου να φέρω την Θράκη και τα προβλήματά της στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων, συνεχίζεται”, ανέφερε ο Ιλχάν Αχμέτ, και συμπλήρωσε: “Διαπιστώνω ότι ενώ υπάρχουν πόρτες ανοιχτές και καλές προθέσεις, η Θράκη δεν ακούγεται επαρκώς στις Βρυξέλλες. Είναι κάτι που μου επισήμανε ο κ. Σχοινάς, ζητώντας παράλληλα στενή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα”.

Ακόμη, ο Ιλχάν Αχμέτ, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ροδόπης και Κυβερνήτη Ελλάδος της AHEPA, Στάθη Κεφαλίδη, έγινε δεκτός από τον διευθυντή του γραφείου αγροτικών υποθέσεων της Κομισιόν, και στενό συνεργάτη του Επιτρόπου Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, Τάσο Χανιώτη. “Μαζί προσδιορίσαμε ένα νέο πλαίσιο στόχων για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος στη Θράκη, που θα εξειδικευτεί με παρεμβάσεις μου το προσεχές χρονικό διάστημα”, επισήμανε ο Βουλευτής Ροδόπης, προσθέτοντας πως “κοινός τόπος των επαφών ήταν ότι υπάρχουν ανεξάντλητα περιθώρια, και στην ΚΑΠ της τρέχουσας περιόδου αλλά και στη νέα που σχεδιάζεται τώρα για την ενίσχυση ορεινών, ημιορεινών, μειονεκτικών περιοχών με φανερούς δείκτες κοινωνικής υστέρησης και οικονομικών ανισοτήτων”.