Δυο υπέροχα μελωδικά καλοκαιρινά βράδια, υπό το φως της πανσελήνου, χάρισαν στους Κομοτηναίους, μουσικοί που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα του φετινού εορτασμού από τον Δήμο Κομοτηνής της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Στις 20 του μήνα την αρχή έκαναν δυο κιθάρες και ένα σαξόφωνο, με «μουσικές περιπλανήσεις» στον υποβλητικό αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής.

Την επομένη, άλλες τέσσερις μουσικές σκηνές «ταξίδεψαν» τους φίλους της μουσικής:

Οι Λαλητάδες, ο Νίκος Βερβερίδης και η Έλενα Βασιλειάδη, στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου με ρεμπέτικα και Σμυρνέικα.

Οι Alternative Junkies και οι Swingin’ Mice στο πάρκο Αγίας Παρασκευής με ελληνικό και ξένο ροκ.

Ο Χρήστος και η Σοφία Χατζοπούλου με παραδοσιακά και βυζαντινά ακούσματα σε μια «μυσταγωγία των αισθήσεων» στον επιβλητικό αύλειο χώρο του εκκλησιαστικού μουσείου.

Η Μαρία Μουρατίδου, ο Γιάννης Κουλαουζίδης και ο Δημήτρης Μορφόπουλος στην πλατεία Βασιλέως Παύλου με ελληνικά και ξένα έντεχνα τραγούδια.

Φέτος η Κομοτηνή συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή αυτή γιορτή για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, να σημειώνει: «Η Κομοτηνή γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής μαζί με εκατοντάδες ακόμη πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα ξεχωριστό γεγονός που έχουμε καθιερώσει στην πόλη μας αναδεικνύοντας τον ευρω-πολιτισμικό αυτόν θεσμό, «κατοχυρώνοντας» πια το δυναμικό μας «παρών», αλλά και υποστηρίζοντας ντόπιους άξιους μουσικούς καλλιτέχνες».

Ακόμη, ευχαρίστησε τους αφιλοκερδώς συμπράττοντες μουσικούς, καθώς και τον άνθρωπο που πρώτος είχε προτείνει στη ΔΚΕΠΠΑΚ την ιδέα η οποία και υιοθετήθηκε ενθέρμως, τον εθελοντή Γιώργο Παπαλεξάνδρου, ο οποίος από την πλευρά του, ως συντονιστής πλέον της δράσης στην Κομοτηνή, ανέφερε: «Φτάσαμε αισίως στην έκτη χρονιά συμμετοχής σε αυτόν τον ευρωπαϊκό θεσμό, κι αυτό είναι σημαντικό διότι πλέον η Κομοτηνή συγκαταλέγεται στις πόλεις που «πρωτοστατούν» στη διοργάνωση. Ευχαριστώ την κ. Λιβεριάδου που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» την πρόταση, ευχαριστώ τους μουσικούς που συμμετέχουν και συνεργούν στην πρωτοβουλία εθελοντικά».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ