(VIDEO+PHOTOS) Σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής προχώρησαν οι δικηγόροι της ΑΜ-Θ

(VIDEO+PHOTOS) Σε κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής προχώρησαν οι δικηγόροι της ΑΜ-Θ
5

Σε συμβολική κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Κομοτηνής, όπου εδρεύει και το Εφετείο Θράκης, προχώρησαν οι εκπρόσωποι των δικηγόρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σήμερα, τελευταία μέρα της εξαήμερης αποχής από τα καθήκοντά τους, η οποία είχε αποφασιστεί από την Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νομοθέτηση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠΔ).

Οι Πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων: Ορεστιάδας Χρήστος Καπετανίδης, Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης, Ξάνθης Κική Κιούση, Καβάλας Αθανάσιος Αθανασίου, και Δράμας Αναστάσιος Πούλιος.
Οι Πρόεδροι των δικηγορικών συλλόγων: Ορεστιάδας Χρήστος Καπετανίδης, Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, Ροδόπης Γιώργος Κυμπαρίδης, Ξάνθης Κική Κιούση, Καβάλας Αθανάσιος Αθανασίου, και Δράμας Αναστάσιος Πούλιος.

Δια στόματος του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργου Κυμπαρίδη, απηύθυναν έκκληση στην Πολιτεία να αναστείλει την εφαρμογή των διατάξεων του νέου ΚΠΔ, καθώς η έναρξη της ισχύος του από τις αρχές του νέου έτους, υπολογίζεται πως θα οδηγήσει μέχρι τον Ιούνιο σε μπλοκάρισμα της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης, εξ αιτίας του μεγάλου όγκου των υποθέσεων που θα δημιουργηθεί, και τον οποίο οι δικαστές εκ των πραγμάτων δεν θα προλαβαίνουν να δικάσουν.

Ο κ. Κυμπαρίδης καυτηρίασε ταυτόχρονα τις τεράστιες ελλείψεις των δικαστηρίων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απέχει παρασάγγας από το επίπεδο προηγμένων δικονομικά ευρωπαϊκών κρατών.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ εξέδωσαν κοινό Ψήφισμα, και οι Πρόεδροί τους κ.κ. Χρήστος Καπετανίδης (Ορεστιάδας), Ιωάννης Ζαμπούκης (Αλεξανδρούπολης), Γιώργος Κυμπαρίδης (Ροδόπης), Κική Κιούση (Ξάνθης), Αθανάσιος Αθανασίου (Καβάλας), και Αναστάσιος Πούλιος (Δράμας), το επέδωσαν στον Προϊστάμενο του Εφετείου Θράκης, Πρόεδρο Εφετών, κ. Χρήστο Τζανερρίκο, ο οποίος εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για τις αιτιάσεις των δικηγόρων.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood