Ο πρώτος κύκλος επιμόρφωσης στελεχών της Πολιτικής Ακαδημίας της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, υπό τον συντονισμό του Αναπληρωτή Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος, Κώστα Μπακογιάννη.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε προέδρους νομαρχιακών επιτροπών, σε προέδρους δημοτικών τοπικών οργανώσεων, και στα στελέχη του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ.

Η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο υπό την αιγίδα του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, την εποπτεία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, και την ευθύνη της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού, με στόχο να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση στα στελέχη της παράταξης. Απώτερος σκοπός της δράσης είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των στελεχών που υποστηρίζουν καθημερινά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο της παράταξης στα ΜΜΕ και σε επιμέρους επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα και φόρα, στις έννοιες της Πολιτικής, της Οικονομίας, της Ηγεσίας και της Επικοινωνίας, αλλά και να εμβαθύνει σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα της κατάρτισης των “γαλάζιων” στελεχών στην Κομοτηνή, εστίασε σε τρεις θεματικές ενότητες:

  • Στην Οικονομία, με εισηγητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, Μιχάλη Αργυρού.
  • Σε ζητήματα Εθνικής Στρατηγικής («Ευκαιρίες και Προκλήσεις στην Ευρώπη των Κρίσεων»), με εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής του ΔΠΘ, Δρ Σωτήρη Σέρμπο.
  • Στις Στρατηγικές-Τακτικές και στα εργαλεία Πολιτικής Επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων, με εισηγητή τον σύμβουλο Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Βασίλη Φεύγα.

Η επιμόρφωση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, θα συνεχιστεί, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης, Γιάννης Βεζυργιαννίδης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ