“Πυρά” και κατηγορίες για αντικανονική θεσμική λειτουργία, εκτόξευσαν κατά του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ Σωτήρη Μποταΐτη και του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, οι παρατάξεις της «Κοινωνικής Συμμαχίας», της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καθώς και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, ο οποίος μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε και από την αίθουσα.

Αιτία, το γεγονός ότι οι επερωτήσεις που είχαν εμπροθέσμως και σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον «Καλλικράτη» υποβάλλει, αγνοήθηκαν και δεν εισήχθησαν προς συζήτηση στην ολομέλεια του Σώματος κατά τη χθεσινοβραδινή τακτική συνεδρίασή του, ενώ αντιθέτως ετέθη προς συζήτηση επερώτηση της “Ελληνικής Αυγής” για το Κέντρο Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, η «Κοινωνική Συμμαχία» είχε ζητήσει συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τις καταστροφές που υπέστη η Σαμοθράκη από τα καιρικά φαινόμενα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε επερώτηση για το ίδιο ζήτημα, οι εξελίξεις αναφορικά με τη δραστηριοποίηση της εταιρείας χρυσού «Eldorado» ήταν το θέμα της επερώτησης της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης», ενώ η επερώτηση του Οντέρ Μουμίν αφορούσε την κατάρρευση της γέφυρας του Ιάσμου.

Οι εξηγήσεις εκ μέρους των κυρίων Μέτιου και Μποταΐτη δεν έπεισαν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση.

Η τοποθέτηση του επικεφαλής της “Κοινωνικής Συμμαχίας”, κ. Φώτη Καραλίδη.

 

Σπύρος Τουρτούρης (επικεφαλής “Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης”: “Μην παραβαίνετε τον νόμο. Η απόφασή σας για μη εισαγωγή προς συζήτηση των επερωτήσεων, είναι αντιδημοκρατική και αυθαίρετη”.

 

Η παρέμβαση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Χρήστου Τρέλλη.

 

Οντέρ Μουμίν (προς Σωτ. Μποταΐτη: “Παρανόμως και επηρεαζόμενος από υποδείξεις, δεν εισάγετε τις επερωτήσεις προς συζήτηση. Εκεί που κάθεστε είναι προεδρείο και όχι χειρουργείο”.