Ο τίτλος προφανώς και «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Δεν εννοεί ότι η Κομοτηνή αίφνης φέτος διοργάνωσε καλύτερο καρναβάλι από την Ξάνθη, ούτε υπονοεί ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον θεσμό της γειτονικής πόλης που μετρά πενήντα ένα συναπτά έτη ζωής.

Υποδηλώνει όμως ότι στην Κομοτηνή υπάρχει το έμψυχο εκείνο δυναμικό με δημιουργική φαντασία και οργανωτικές ικανότητες που μπορεί να χτίσει μια ξεχωριστή καρναβαλική παράδοση.

Περίτρανη απόδειξη αποτέλεσε η «1η Μαθητική Καρναβαλιάδα» που διοργανώθηκε μέσα από την υποδειγματική συνέργεια του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, και η οποία έριξε την αυλαία σειράς αποκριάτικων εκδηλώσεων στην πόλη, οι οποίες κατέδειξαν ότι … τα καλύτερα στην Κομοτηνή, έρχονται!

Η πρώτη μαθητική καρναβαλική παρέλαση της Κομοτηνής, που ως σκέψη υπήρχε από πέρυσι, δεν στέφθηκε απλώς από μεγάλη επιτυχία αλλά κέρδισε εμφατικά το στοίχημα· και σε συνδυασμό με τα αποκριάτικα events και την παρέλαση καρναβαλιστών που πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και πολιτιστικούς συλλόγους, το διήμερο της Τσικνοπέμπτης (3 και 4 Μαρτίου), έδωσε το έναυσμα της επιστροφής της αποκριάτικης αύρας στην πόλη, της οποίας οι δρόμοι πριν μερικές δεκαετίες, όπως οι παλαιότεροι θυμούνται ανεξίτηλα ακόμη, πλημμύριζαν από κομφετί, κέφι, τραγούδι και χορό.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από την πρώτη καρναβαλική παρέλαση – “1η Μαθητική Κάρναβαλιάδα” της Κομοτηνής