Περισσότεροι από εκατό ποδηλάτες είχαν δηλώσει συμμετοχή, όμως οι άσχημες καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τους περισσότερους από τους μισούς να λάβουν τελικά μέρος στο 1ο Bike Run του Via Egnatia Ροδόπης, που ακόμα κι έτσι όμως σημείωσε επιτυχία. 

Οι σαράντα αθλητές που αψήφισαν τη βροχή, τον αέρα και τη χαμηλή θερμοκρασία, εκκίνησαν και τερμάτισαν στην περιοχή του εμπορικού κέντρου Kosmopolis, διανύοντας μια απόσταση 18 χιλιομέτρων από σημεία πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Ο ποδηλατικός σύλλογος “Θράκας Ιππέας”, ο Στρατός, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές, έδωσαν δυναμικό “παρών” για την επιτυχία της διοργάνωσης υπό την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης και σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, που έτρεξε και ο ίδιος με το ποδήλατό του, με σύνθημα “δεν μας πτοεί τίποτα και…με τίποτα”.

Καθοριστική υπήρξε η σύμπραξη του αθλητικού ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής “Θράκας Ιππέας”, που στήριξε τον αγώνα συμβουλευτικά, οργανωτικά, αλλά και με τη συμμετοχή αθλητών από τις ακαδημίες του. Στην αξία της ποδηλασίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του, ο δραστήριος πρόεδρος του συλλόγου, Κυριάκος Γκογκότσης.

Η αυλαία του 4ου Via Egnatia Festival Ροδόπης, κλείνει σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κύτταρο ΡΕΞ, με τη μουσική παράσταση «Μουσική Εγνατία – Τραγούδια Χωρίς Σύνορα», από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το μουσικό σχήμα «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης».

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ

από την προετοιμασία και την εκκίνηση του 1ου Bike Run του Via Egnatia Ροδόπης