Την πρώτη θέση στην κατηγορία EXTREME, του αγώνα 4Χ4 Φιλιππούπολης – Bulgaria Trophy 2016, του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, όπου συνολικά συμμετείχαν 25 αυτοκίνητα, κατέλαβε ο Κομοτηναίος Ρούλης Τσεκμέζογλου της ομάδας HARDCORE 4X4 KOMOTINI, με το σωληνωτό, ιδιοκατασκευής αυτοκίνητό του, και συνοδηγό τον συντοπίτη μας Δημήτρη Τσολάκη.

Ο αγώνας ήταν υψηλότατου βαθμού δυσκολίας και ιδιαίτερα απαιτητικός. Τα πληρώματα την πρώτη μέρα διάνυσαν 50 χιλιόμετρα, τη δεύτερη 33, και την τρίτη 17, αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά δύσκολη μορφολογία εδάφους, μέσα σε βράχους και απότομες ανηφοροκατηφόρες, που υπήρξαν η αιτία για πολλά ντελαπαρίσματα και ζημιές, γι’ αυτό άλλωστε και τερμάτισαν μόλις έξι αυτοκίνητα!

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πορτογάλος Πέντρο Πίντο, ενώ τρίτος κατετάγη ένας άλλος Έλληνας, ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Παραδέλης, γνωστός και ως «Γιούρι Ζιβάνγκο».

Στον αγώνα έλαβαν μέρος έντεκα ακόμη πληρώματα από την Ελλάδα – πέντε από την Ορεστιάδα, τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη, ένα από Σέρρες και ένα από Καλαμπάκα. Στο πλαίσιο της ίδιας σειράς αγώνων, έχει ήδη διοργανωθεί εκείνος του Κίρτζαλι, όπου Τσεκμέζογλου – Τσολάκης κατέλαβαν την πέμπτη θέση, ενώ έπεται, στα τέλη Σεπτεμβρίου, η διοργάνωση του Μπόροβετς.

Ο Ρ. Τσεκμέζογλου τρέχει σε αγώνες από το 2004, και τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον πολύτιμο συνοδηγό του Δ. Τσολάκη του οποίου η συμβολή είναι καταλυτική στην έκβαση του αγώνα, υπό το συμβουλευτικό “κοουτσάρισμα” του προέδρου της Λέσχης 4Χ4 Ξάνθης Νίκου Βογιατζή, έχουν πάρει την πρωτιά, πέρυσι στο Κίρτζαλι και δύο φορές στο Μπόροβετς.

Στηριζόμενος στην εμπειρία του, εξήρε το πολύ καλό οργανωτικό επίπεδο της διοργάνωσης της Φιλιππούπολης, και εξέφρασε το παράπονο των ασχολούμενων με το συγκεκριμένο σπορ, για το ότι από τη Θράκη γενικότερα και τη Ροδόπη ειδικότερα, μολονότι ο ορεινός όγκος της περιοχής ενδείκνυται, απουσιάζουν σχετικές πρωτοβουλίες προώθησης του 4Χ4, κάτι που αν συνέβαινε, θα ενίσχυε και τον τοπικό εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό, ότι μόνο στην Ξάνθη και στην Καβάλα διοργανώνονται κάποιες συγκεντρώσεις· φέτος στην Καβάλα θα λάβει χώρα extreme διοργάνωση τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου αναμένεται να προσελκύσει πολλούς συμμετέχοντες και επισκέπτες από τη βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο, ενώ για τον Οκτώβριο ανάλογη συγκέντρωση προετοιμάζεται στην Ξάνθη.

Το 4Χ4 είναι ένα σπορ που προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν τα όρια των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους, έρχονται επίσης σε ξεχωριστή επαφή με τη φύση, ενώ συγχρόνως αναπτύσσουν και δυνατές διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς εκτός από τη νίκη, το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η διέξοδος και η αποφόρτιση από το άγχος της καθημερινότητας, και η ευχαρίστηση της όλης διαδικασίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσεκμέζογλου διοργάνωσε στην έδρα της ομάδας HARDCORE 4X4 KOMOTINI, «ειδική τελετή» αναχώρησης για τον αγώνα της Φιλιππούπολης, φιλοξενώντας τους συναγωνιζομένους του από την Ορεστιάδα και τελώντας Αγιασμό για την αποστολή και τα αυτοκίνητα, ενώ ακολούθησε συνεστίαση που περιλάμβανε αναλύσεις του επικείμενου αγώνα, συζήτηση για το μέλλον του αγωνίσματος στην περιοχή μας, και φυσικά θρακιώτικο φαγητό και … κεφάτο αγωνιστικό φρόνημα!

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα από τον αγώνα: