Όσες και όσοι γέμισαν το βράδυ του Σαββάτου την αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου ΡΕΞ, “αποζημιώθηκαν” από το μουσικό θέαμα που παρακολούθησαν, το οποίο σπάνια συναντά κανείς στην περιφέρεια.

Η τρίτη συναυλία του Κύκλου Μουσικής Δωματίου που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), ήταν των “Tangology”, ενός μουσικού σχήματος από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε με αφορμή την αγάπη για το αργεντίνικο Tango – έναν κόσμο που όσο τον εξερευνά κανείς, τόσο τον γοητεύει.

Την ικανοποίησή της που ο κόσμος αγκαλιάζει και αυτόν τον νέο θεσμό που έχει αναφορά στην κλασσική μουσική, εξέφρασε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Η πολυετής εμπειρία του καθενός από τα μέλη του γκρουπ “Tangology”, οδήγησε στα χνάρια της μουσικής του Astor Piazzolla, και κατόπιν στο παλιό Tango της χρυσής εποχής της εποχής του ’30. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε αυθεντικές συνθέσεις για κουϊντέτο του Astor Piazzolla, διασκευασμένες από τους ίδιους τους “Tangology”, καθώς και την εκτέλεση μιας σύνθεσης του καλλιτεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης Δημήτρη Σβυντρίδη.

 

Απολαύστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συναυλία:

 

Στις 24/3 θα ακολουθήσει η τέταρτη και τελευταία συναυλία – επίσης δωρεάν – του Κύκλου, στο Μουσικό Σχολείο, με τους Duo Scaramouch / Δύο πιάνα επί σκηνής με την Κορίνα Σαμουρκασίδου και τον Γεράσιμο Χοϊδά.

Θυμηθείτε τις προηγούμενες δύο συναυλίες:

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τη συναυλία των “Tangology”