Για πρώτη φορά ο ιατρικός, ο οδοντιατρικός και ο φαρμακευτικός σύλλογος Ροδόπης, κόψανε από κοινού τη Βασιλόπιτά τους, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ως δείγμα της συμπόρευσής τους και των κοινών αγωνιών τους για τα ζητήματα που απασχολούν τον υγειονομικό κλάδο και την ελληνική κοινωνία.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ - ΑντίγραφοΣτις δηλώσεις οι πρόεδροι των συλλόγων, κύριοι Λούρμπας Βασίλης (ιατρικού), Τσανίδης Βασίλης (οδοντιατρικού), και Τσαπέκος Αλέξανδρος (φαρμακευτικού), εξέφρασαν τις ευχές τους, επισήμαναν ωστόσο μεταξύ άλλων το ανησυχητικό φαινόμενο οι νέοι συνάδελφοί τους να μεταναστεύουν για εργασία στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς που συνταξιοδοτήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, καθώς και συμβολικά δώρα σε παιδιά μελών των συλλόγων που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονος.   

Ο ιατρικός σύλλογος Ροδόπης αριθμεί περί τα τετρακόσια μέλη, ο οδοντιατρικός περί τα εκατό, και ενενήντα περίπου είναι τα μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ