Μια ακόμη φιλανθρωπικού σκοπού εκδήλωση, διοργάνωσε το Τμήμα CH 423 των Θυγατέρων της Πηνελόπης Κομοτηνής, «Νηρηίδες».

Ο λόγος, για την παρουσίαση που έκανε ο πλαστικός χειρουργός και Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα, Δρ Ιωάννης Λύρας, με θέμα «Πλαστική χειρουργική προσώπου και σώματος – Τα νεότερα δεδομένα».

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τις ανάγκες καρδιολογικής επέμβασης στην οποία χρειάζεται να υποβληθεί ένα 16χρονο αγόρι, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος των «Νηρηίδων» Κομοτηνής, κ. Μαρία Σοφιανού, το τοπικό γυναικείο τμήμα των AHEPANS συνέδραμε για την κάλυψη της δαπάνης της επέμβασης, και με ταυτόχρονη γενναία χορηγία.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη σύμπραξή του σε μια δράση αλτρουισμού, εξέφρασε ο κ. Λύρας.

Οι νέες τεχνικές στην πλαστική χειρουργική προσώπου και σώματος, που παρουσίασε ο κ. Λύρας, και οι οποίες είναι φθηνότερες κατά το ήμισυ περίπου από τις μέχρι σήμερα διαδεδομένες μεθόδους, είναι:

– Νέα, ανώδυνη τεχνική αυξητικής στήθους, με εμφυτεύματα λίπους από το σώμα της ίδιας της γυναίκας. Πρόκειται για ελληνική επινόηση, και το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία φυσικού μαστού.

– Η χρήση προϋπολογισμένης ποσότητας υαλουρονικού οξέος για τις ρυτίδες του προσώπου, με ένα νέο μηχάνημα, το «στυλό ενέσεως», τεχνική που έχει σαν αποτέλεσμα να μην προδίδεται το αποτέλεσμα.

– Αναίμακτη, χωρίς νυστέρι, ρινοπλαστική.

– Βλεφαροπλαστική (συρρίκνωση δέρματος βλεφάρων), χωρίς νυστέρι, με χρήση ραδιοσυχνοτήτων.

– Κρυολιπόλυση τοπικού λίπους.

Photo Gallery