Οι φημισμένοι ανά το πανελλήνιο “Μωμόγεροι” του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου “Η Κερασούντα και το Γαρς”, έκλεισαν την αυλαία του προγράμματος των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ) του Δήμου Κομοτηνής, που είχαν ξεκινήσει με το 2ο Santa Run Κομοτηνής, τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συναυλία των Onirama.

Με αφετηρία το Δημαρχείο, οι “Μωμόγεροι” “σήκωσαν στο πόδι” την πόλη, περνώντας από τις κεντρικές οδούς και την αγορά, πριν καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον των περαστικών που έσπευδαν να φωτογραφήσουν το δρώμενο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

“Για μια ακόμη χρονιά οι Μωμόγεροι του Θρυλορίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας και τους ευχαριστούμε για αυτό. Με κέφι, χορό και πολλές ευχές για ένα ευτυχές νέο έτος, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μας, και πρώτα ο Θεός ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου”, σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και συμπλήρωσε: “Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συλλόγους, φορείς και σχολεία που συνέπραξαν στις φετινές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, αποδεικνύοντας οτι η πόλη μας διαθέτει πλούσιες δημιουργικές δυνάμεις, η ανάδειξη των οποίων είναι γνώμονας των δράσεών μας”. 

Συντονιστής του εθίμου των “Μωμόγερων” ήταν και φέτος η αεικίνητη Πρόεδρος του συλλόγου “Η Κερασούντα και το Γαρς”, κ. Χρύσα Μαυρίδου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ