«Ήρωες», χαρακτήρισε τους τεχνικούς υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ, κ. Μανώλης Τωμαδάκης, επισκεπτόμενος την περιοχή μαζί με τον Γραμματέα της Ένωσης και Εκτελεστικό Σύμβουλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Κώστα Μανιάτη.

Οι κύριοι Μ. Τωμαδάκης και Κ. Μανιάτης.
Οι κύριοι Μ. Τωμαδάκης και Κ. Μανιάτης.

«Πρόκειται για δέκα μόνο άτομα, χάρη στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία των οποίων λειτουργεί απρόσκοπτα η περιοχή της Κομοτηνής», σημείωσε, επισημαίνοντας πως η λειψανδρία στην υπηρεσία έχει ως συνέπεια αφενός να μην τηρούνται καν οι βασικοί κανόνες ασφαλούς εργασίας, και αφετέρου την ενίσχυση του προσωπικού με συναδέλφους τους από Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη!   

Η προφανής λύση του προβλήματος, κατά το μίνιμουμ έστω των αναγκών, βρίσκεται σύμφωνα με τον κ. Τωμαδάκη, στο ξεπάγωμα των προσλήψεων των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ – οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2010…

Ακόμη, ο κ. Τωμαδάκης, όχι μόνο έβαλλε κατά της εργολαβοποίησης της επιχείρησης, αλλά και κατά της επάρκειας των αναδόχων, καθώς όπως τόνισε, αυτή, λόγω της αδιαφάνειας, τελεί υπό αμφισβήτηση!

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις περικοπές των μισθών κατά 50%, πρόκειται να τεθούν εντός του μήνα εν είδη τελεσιγράφου στη διοίκηση της επιχείρησης, και στην περίπτωση που αγνοηθούν, τότε θα δρομολογηθούν κινητοποιήσεις.

Αναφορικά με τις 300.000 εντολές διακοπών ρεύματος σε οφειλέτες σε όλη τη χώρα (2.500 στη Ροδόπη), ο κ. Τωμαδάκης κατηγορηματικά τόνισε πως «όπως και στο παρελθόν καμιά διακοπή ρεύματος φτωχού νοικοκυριού δεν πρόκειται να γίνει από τεχνικό της ΔΕΗ», αφήνοντας το μπαλάκι στη διοίκηση και στους εργολάβους που έχουν αναλάβει αυτό το έργο…

«Εδώ και πέντε χρόνια οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ βιώνουν ότι βιώνει η ελληνική κοινωνία, γι’ αυτό και είναι αλληλέγγυοι, γι’ αυτό και θα προστατεύσουν τους αδύναμους οικονομικά οφειλέτες εμποδίζοντας τις διακοπές, κάτι που το έχουν άλλωστε ξανακάνει», σημείωσε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας την αναγκαιότητα προσλήψεων που χρειάζεται η επιχείρηση, και στηλιτεύοντας με τον κ. Τωμαδάκη την αδράνεια της διοίκησης σχετικά με την ασυδοσία των μεγαλο-οφειλετών.

Επίσης, ο κ. Τωμαδάκης, κατήγγειλε το γεγονός ότι η διοίκηση έχει προμηθευτεί στύλους-“κεριά”, σε Θράκη και Μακεδονία, «οι οποίοι πέφτουν σαν καρυδότσουφλα», όπως χαρακτηριστικά είπε…