Μόνο ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των φορέων της Ροδόπης για συζήτηση επί του προωθούμενου από την κυβέρνηση ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αφού οι δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, επέλεξαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, αφού επισήμανε ότι η εθνική αντιπροσωπεία δεν έχει λάβει κανένα επίσημο κείμενο επί του νομοσχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης ή του αρμόδιου υπουργού, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για τις επικείμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες προ της εισαγωγής προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου, και τους προσκάλεσε:

– αφενός σε συνάντηση στη Βουλή με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

– αφετέρου να μετάσχουν στις ακροάσεις φορέων από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όπου θα έχουν τη δυνατότητα και να υπερθεματίσουν για πτυχές του ζητήματος που αφορούν ειδικότερα τη Ροδόπη.

Στη σύσκεψη με τον Βουλευτή συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Αν. Βαφειάδης και Αθ. Δεμίρης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Νικ. Παπαθανασίου, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κομοτηνής Κ. Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ροδόπης Αλ. Τσαπέκος, ο πρόεδρος του συμβολαιογραφικού συλλόγου εφετείου Θράκης Χρ. Τερζίδης, η πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ροδόπης Στ. Τζατζανά, ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κομοτηνής  Π. Μαγαλιός, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Γ. Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Γ. Κυμπαρίδης, ο πρόεδρος του επαγγελματικού & βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ροδόπης Αργ. Αργυρόπουλος, και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων συνταξιούχων.

Σε δήλωσή του ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τις θέσεις των φορέων της Ροδόπης τεκμηριωμένες που ξεπερνούν κομματικές περιχαρακώσεις και που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν από την κυβέρνηση, και χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες και την ενωτική συνεργασία τους.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ