Με σεβασμό στην ελληνική παράδοση αλλά και στη δική του μακρόχρονη πορεία στα μονοπάτια αυτής, ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής άνοιξε και φέτος μια ακόμη σελίδα στην πολύχρονη ιστορία του η οποία έχει ξεκινήσει το 1959 και συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές τα πατροπαράδοτα ιδανικά μέσα από τον χορό, το τραγούδι, την αναβίωση εθίμων, και ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες.

%ce%bc%ce%bf%ce%ba-1-39Στο γραφικό σοκάκι της οδού Αγίου Γεωργίου όπου στεγάζονται τα γραφεία, οι αίθουσές του και το μουσείο του, τελέστηκε Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τον μοναδικό…ΜΟΚίτικο παλμό!  

“Ξεκινάμε και φέτος μια καινούρια δημιουργική χρονιά, γεμάτη παράδοση, όπως αρμόζει στο βαρύ όνομα και στη μακρά ιστορία του Ομίλου μας”, δήλωσε λακωνικά ο πρόεδρος του ΜΟΚ κ. Στέφανος Κούκλαρης, ευχόμενος σε όλους “υγεία, ευτυχία και να περνάτε καλά”.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων “Ακρίτες” και “Λαδιώτες” Έβρου, όπως και του συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης “Άγιος Γεώργιος ο εξ Ιωαννίνων”.

Το κέφι ξεσήκωσαν ο Γιώργος Μπεζυριαννίδης στην γκάιντα, ο Παναγιώτης Ζαφειριάδης στο νταούλι, ο Δημήτρης Μπεζυριαννίδης στο ακορντεόν, και η Λίτσα Ουλιανούδη στο τραγούδι.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ