Μελωδίες και κόσμος πλημμύρισαν σήμερα την Κομοτηνή, καθώς τέσσερα σημεία της πόλης μετατράπηκαν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ), σε μουσικές σκηνές στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής».

Το μεσημέρι στο «βάθρο» του Τροχονόμου (έμπροσθεν Κωτσόβολου), την … εκκίνηση έδωσε σύνολο πνευστών του Ωδείου Κόψα, και τη σκυτάλη το βράδυ πήραν:

  • στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου, ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης με έργα Μάνο Χατζηδάκι.
  • στο Πανθρακικό Στάδιο, τμήματα χορού του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου-Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής με μουσικοχορευτική παράσταση.
  • στην πλατεία ΤΕΕ, οι σύλλογοι Θρακών και Ηπειρωτών, σε μια μοναδική παραδοσιακή βραδιά με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου (κλαρίνο), Νίκο Ζαπάρτα (βιολί, τραγούδι), Κώστα Μπανιώτη (τραγούδι), Θάνο Καρακατσιάνη (ακορντεόν), και Δημήτρη Μπουγαζάνη (κρουστά).

“Η Κομοτηνή πλέον είναι αδιαλείπτως παρούσα στη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής, μαζί με εκατοντάδες πόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας”, σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου, και συμπλήρωσε: “Έχουμε οργανώσει έντεκα μουσικές σε δύο μέρες, όπου παρουσιάζονται μουσικές για κάθε προτίμηση. Εμφανίζονται κατά κανόνα συντοπίτες μας καλλιτέχνες, καθώς βασική μας προτεραιότητα είναι η ανάδειξη του ντόπιου δυναμικού”.  

Το κοινό ανταποκρίθηκε μαζικά, δίνοντας με τη συμμετοχή του τον τόνο της δυναμικής καθιέρωσης πια των εκδηλώσεων που η ΔΚΕΠΠΑΚ διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο.

Τη συνέχεια δίνουν αύριο (21/6):

  • στο εκκλησιαστικό μουσείο (Ιμαρέτ), στις 20:30, οι Χρήστος Χατζόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου, Παντελής Παυλίδης και Γκιόργκο Γκοσποντίνωφ, με τη «Μελωδία των Χρυσών Λυρών».
  • στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, στις 20:30, οι Λαλητάδες – Κυριάκος Πετράς (βιολί), Γιάννης Παγκοζίδης (ούτι-ποντιακή λύρα), Γιώργος Παγκοζίδης (τουμπερλέκι) και Νίκος Βερβερίδης (λαούτο), μαζί με την Έλενα Βασιλειάδου (φωνή), σε μια ξεχωριστή παραδοσιακή βραδιά.
  • στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στις 20:00, καθηγητές, σολίστ και σύνολα του Ωδείου Μενέλαου Συκάκη, με σύγχρονη μουσική.
  • στο αμφιθέατρο του Θρακικού Ωδείου, στις 20:00, καθηγητές, σολίστ και σύνολα του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου-Θρακικού Ωδείου με συναυλία κλασσικού ρεπερτορίου.
  • στο δημοτικό πάρκο Αγίας Παρασκευής, στις 20:30, οι Adrenaline Junkies – Δημήτρης Βουτσάς (φωνή), Σοφία Γεωργουλιού (φωνή), Δημήτρης Κούρκουλος (τύμπανα), Χρήστος Ψαρράς (μπάσο) και Παύλος Ζακώνης (κιθάρα), με ροκ ήχους.
  • στο Μαρώνειο Μέγαρο (επί της οδού Βασιλέως Παύλου), στις 20:30, οι Μίνα Μπάτζιου (φωνή), Γιάννης Κουλαουζίδης (πλήκτρα) και Δημήτρης Μορφόπουλος (μπουζούκι), με έντεχνα λαϊκά και ξένα κομμάτια.
  • στην οδό Βενιζέλου, στις 20:30, οι Δημήτρης Χριστοδουλάκης (φωνή), Φώτης Ζανελάρης (πλήκτρα), Γιάννης Κούτσικας (κιθάρα) και Παναγιώτης Τσαλίκης (μπουζούκι), με ελαφρολαϊκό και λαϊκό πρόγραμμα.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από τις μουσικές σκηνές της πρώτης μέρας

τη Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής 2018 

στην Κομοτηνή