Λιτά αλλά ουσιαστικά και περιεκτικά, τίμησε την κατ’ έθιμον κοπή της Βασιλόπιτας, ο Σύλλογος Καππαδοκών – Μικρασιατών Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος», υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Η Αγιοβασιλόπιτα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Καππαδόκες καθώς αναφέρεται στον δικό τους Άγιο Βασίλειο από την Καππαδοκία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, ο οποίος για το 2016 ευχήθηκε να τερματιστεί το δράμα των προσφύγων, δράμα που όχι πάρα πολλά χρόνια πριν, βίωσαν και πρόγονοί μας.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης εξήρε την ταπεινότητα της εκδήλωσης.

Στον χαιρετισμό του το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι ενωμένος ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.

Στην εκδήλωση, βραβεύτηκαν με έπαινο και συμβολικό χρηματικό ποσό, δεκαεπτά παιδιά μελών του συλλόγου, για τις επιδόσεις τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και για τις διακρίσεις τους στον αθλητισμό: Κατερίνα-Σταυρούλα Λουκά, Στυλιανή-Κυριακή Μαρινίδου, Σωτήρης Μήλας, Γεράσιμος Μουγκολιάς, Δημήτρης Μουζακίδης, Βασίλης Σεβδυνίδης, Ελένη Χατζηνέστωρος, Ανέστης Σαμουρκασίδης, Νίκος Ζουγανέας, Σοφία Κιρτζίκη, Ιορδάνης Μαυρίδης, Παύλος Μισαηλίδης, Ανδρέας Περρής, Βασίλης Πετρίδης, Στεφανία Σκοπιανού, Μαρία Τσεκμέζογλου, Ευσταθία Ζεϊμπεκίδου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ