(VIDEO+PHOTOS) Λάβετε θέσεις! Ο 8ος Ορεινός Αγώνας Οχυρού Νυμφαίας, πιο συναρπαστικός, πιο δυναμικός!

Στην ελληνοβουλγαρική συνοριογραμμή.
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ 2018 18

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προετοιμασία του 8ου Ορεινού Αγώνα Οχυρού Νυμφαίας, που θα διοργανώσουν την 1η Απριλίου ο «Σπάρτακος Ροδόπης» και η 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού «Πόγραδετς».

Η εκκίνηση του αγώνα, απόστασης 30 χιλιομέτρων, θα δοθεί από το στρατιωτικό φυλάκιο του θρυλικού Οχυρού όπου θα γίνει και ο τερματισμός (στο σημείο αυτό θα υπάρχει χώρος για να αλλάξουν ρούχα οι αθλητές και να φάνε, ενώ επίσης, εντός του φυλακίου και λίγο πριν την πύλη του, θα υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων).

Η διαδικασία των εγγραφών στην ιστοσελίδα www.spartakos-rodopis.gr θα είναι ανοιχτή έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου.

Νέα διαδρομή, πιο ιστορική, πιο συναρπαστική

https://www.facebook.com/100007644765949/videos/1967312113533595/?t=15

 

(VIDEO+PHOTOS) Λάβετε θέσεις! Ο 8ος Ορεινός Αγώνας Οχυρού Νυμφαίας, πιο συναρπαστικός, πιο δυναμικός!Μετά από επτά χρόνια διοργάνωσης του Ορεινού Αγώνα Οχυρού Νυμφαίας, και με σκοπό την προσφορά προς το δρομικό κοινό μιας νέας εμπειρίας στα βουνά της ορεινής Ροδόπης, η διαδρομή φέτος αλλάζει εντελώς. “Περνά” από περισσότερα ιστορικά σημεία της περιοχής, ιδιαίτερου φυσικού κάλους, και “αναβιώνει” ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν!

Η διαδρομή του αγώνα θα αναπτυχθεί σε άξονα με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία. Στο Οχυρό Νυμφαίας την 6η Απριλίου του 1941 γράφτηκε μια από τις λαμπρότερες σελίδες δόξας του Ελληνικού Στρατού. Επίσης, στα ίδια μονοπάτια, για χιλιάδες χρόνια, βάδισαν οι αρχαίοι Θράκες, οι Βυζαντινοί, και μέχρι σήμερα οι αρχέγονοι πληθυσμοί των Πομάκων.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα σημεία της, είναι το 9ο χιλιόμετρο, στην ελληνοβουλγαρική συνοριογραμμή, απ’ όπου οι αθλητές που θα κοντοσταθούν για μια ανάσα, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα με τα απέναντι βουλγαρικά χωριά.

Δύο δύσκολα και τεχνικά τμήματα της διαδρομής, είναι:

  • η “Ανάβαση Παρχάρια” στο 3ο χιλιόμετρο, με μήκος 1,3 χλμ, μέση κλίση 21% και D+285m.
  • η “Κατάβαση Δοκιμαστηρίου” στο 23ο χιλιόμετρο της διαδρομής, με μήκος 900 μέτρα, μέση κλίση 28% περίπου και D-272m!

Η ανάβαση χρειάζεται προσοχή γιατί βρίσκεται στην αρχή του αγώνα, και η κατάβαση ακόμη περισσότερη γιατί βρίσκεται προς το τέλος, με τα πόδια των αθλητών “βαριά” και ακολουθώντας 6 περίπου ανηφορικά χιλιόμετρα μικρής κλίσης μέχρι τον τερματισμό!

(VIDEO+PHOTOS) Λάβετε θέσεις! Ο 8ος Ορεινός Αγώνας Οχυρού Νυμφαίας, πιο συναρπαστικός, πιο δυναμικός!Τα χαρακτηριστικά του αγώνα:

– Απόσταση, 30 χιλιόμετρα.
– Θετική υψομετρική διαφορά, 1.900 μέτρα.
– Η διαδρομή αποτελείται από ορεινά μονοπάτια και μονοπατόδρομους.
– Θα υπάρχουν πέντε ενδιάμεσοι σταθμοί τροφοδοσίας, και τροφοδοσία στον τερματισμό.
– Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι οι 7 ώρες, με έναν ενδιάμεσο κόφτη στο 23ο χιλιόμετρο, στις 5 ώρες και 30 λεπτά.

Κόστος συμμετοχής, κατάθεση χρημάτων, δώρο αθλητών

(VIDEO+PHOTOS) Λάβετε θέσεις! Ο 8ος Ορεινός Αγώνας Οχυρού Νυμφαίας, πιο συναρπαστικός, πιο δυναμικός!Το κόστος συμμετοχής των 25 ευρώ, περιλαμβάνει την τροφοδοσία, μετάλλιο, αναμνηστικό συμμετοχής, δίπλωμα και αριθμό συμμετοχής. Τα χρήματα θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στη Eurobank, στον αριθμό λογαριασμού 0026.0736.11.0200505922 (IBAN GR8902607360000110200505922), στο όνομα «Σπάρτακος Ροδόπης». Παρακαλούνται οι αθλητές να ζητούν κατά την κατάθεση να αναγράφεται ως αιτιολογία το ονοματεπώνυμό τους, ή αν αποστείλουν τα χρήματα μέσω internet banking, να το αναγράφουν ου ίδιοι ώστε να καταγράφεται ποιος έκανε την κατάθεση. Επίσης, όσοι επιλέξουν να αποστείλουν τα χρήματα μέσω internet banking, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι τα έξοδα αποστολής. Για δώρο των συμμετεχόντων που θα τακτοποιήσουν και οικονομικά την εγγραφή τους έως και τις 26 Μαρτίου, επιλέχθηκε από τους διοργανωτές το διπλό (δύο τεμάχια ανά αθλητή δηλαδή), πολυχρηστικό μαντήλι λαιμού της βρετανικής εταιρίας INOV8. Ένα απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε αθλητή για όλες τις εποχές – Ανθεκτικό και κομψό για κάθε δραστηριότητα και για πολύ καιρό! Οι αθλητές που θα εγγραφούν την ημέρα του αγώνα, θα λάβουν το δώρο μόνο στην περίπτωση που θα υπάρχει απόθεμα, και αν δε λάβουν, θα καταβάλλουν μειωμένο αντίτιμο συμμετοχής.

Πως φτάνετε στον χώρο της εκκίνησης – στρατιωτικό φυλάκιο Οχυρού

(VIDEO+PHOTOS) Λάβετε θέσεις! Ο 8ος Ορεινός Αγώνας Οχυρού Νυμφαίας, πιο συναρπαστικός, πιο δυναμικός!Το σημείο εκκίνησης προσεγγίζεται από την Κομοτηνή μέσω του περιαστικού άλσους της Νυμφαίας και δεν έχει καμία σχέση με το χωριό Νυμφαία. Για να φτάσει κανείς στην εκκίνηση, ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο μέσω του οποίου ανεβαίνει από την Κομοτηνή στο άλσος Νυμφαίας. Η πύλη του στρατιωτικού φυλακίου βρίσκεται ακριβώς 10 χιλιόμετρα μετά το σημείο εκκίνησης του αγώνα που διεξαγόταν μέχρι και πέρυσι.

Το Οχυρό Νυμφαίας, 17 χιλιόμετρα βορείως της Κομοτηνής, κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατασκευάστηκε  το 1936-1940 και αποτελεί ένα από τα έργα οχύρωσης του Ιωάννη Μεταξά. Είναι φημισμένο για την ηρωική αντίσταση που επέδειξαν οι άνδρες του κατά το σφυροκόπημα που δέχτηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 6-9 Απριλίου του 1941. Από το 2000 είναι στρατιωτικό μουσείο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα: 6972022384, 6936090480, 6932407073.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood