Τις εργασίες του 2ου οργανωτικού συνεδρίου του επιστημονικού δυναμικού του, την κοπή της Βασιλόπιτάς του και την εορτή των Τριών Ιεραρχών, συνδύασε σε μία εκδήλωση, το πρωτοπόρο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Κομοτηνής, «ΟΡΟΣΗΜΟ 2001».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν κατ’ αρχήν ο απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς και ο σχεδιασμός της νέας. Σε αυτό το πλαίσιο, από τον ιδρυτή του φροντιστηρίου, Μαθηματικό-Ερευνητή, Αθανάσιο Λιπορδέζη, παρουσιάστηκαν οι νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που θα παρέχονται στο εξής στους μαθητές του φροντιστηρίου, και οι οποίες προέκυψαν – προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα – μετά από μελέτη αντίστοιχων τακτικών που εφαρμόζονται σε σχολεία και κολέγια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Ορισμένες από αυτές, είναι η συμβουλευτική στους υποψήφιους των πανελλαδικών σχετικά με την επιλογή σχολής, ειδικά τεστ ανίχνευσης των ταλέντων και των κλίσεων των μαθητών, καθώς και η αντιμετώπιση νεοεμφανιζόμενων μαθησιακών δυσκολιών που πηγάζουν από τα οικογενειακά περιβάλλοντα και την επίδραση σε αυτά της οικονομικής κρίσης.

Συγχρόνως, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε εκτενής συζήτηση πάνω σε πενήντα ιδέες-προτάσεις των καθηγητών, αναφορικά με τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους διδασκαλίας, από τη μελέτη και επεξεργασία των οποίων ο κ. Λιπορδέζης θα καταρτίσει τον «Κώδικα Τιμής Διδασκαλίας» του φροντιστηρίου.

Για την ιστορία, το “φλουρί” της Βασιλόπιτας (που αντιστοιχούσε στο χρυσό μετάλλιο του φροντιστηρίου), βρέθηκε στο κομμάτι του κ. Λιπορδέζη, για πρώτη φορά όπως αποκάλυψε ο ίδιος, δεχόμενος ευχές για υγεία, μακροημέρευση και συνέχιση του σπουδαίου έργου του στα επιστημονικά και παιδαγωγικά πεδία της περιοχής και όχι μόνο.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ