Το Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής επισκέφθηκαν μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων της Επαρχίας Λεμεσού Κύπρου, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην περιοχή –  της τρίτης τα τελευταία χρόνια.

Ο Σύλλογος Εφέδρων Καταδρομέων Λεμεσού Κύπρου, κάθε χρόνο παρίσταται στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ελλήνων καταδρομέων που πραγματοποιείται στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, και συνδυάζει το γεγονός με εθνικά προσκυνήματα ανά την Ελλαδική επικράτεια, ενώ στο παρελθόν βράβευσε στην Κομοτηνή καταδρομείς της Ροδόπης που είχαν πολεμήσει στη μεγαλόνησο.

DSC04288«Η Ελλάς είναι και δική μας πατρίδα. Πρέπει να διατηρούμε επαφή με τον εθνικό κορμό. Η Θράκη φυλάσσει σύνορα και έχει υποστεί τα πάνδεινα, όπως και η Κύπρος». Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρός τους, κ. Ανδρέας Χατζηκτωρής «τιτλοφόρησε» την επίσκεψη, και στη σύντομη συνέντευξη που παραχώρησε στο inkomotini.gr, σημείωσε ακόμη: «Ο Ελληνισμός περνάει μια πολύ δύσκολη φάση. Έχουν χαθεί, ή έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι αξίες, τα ιδανικά έχουν περιοριστεί, τα σχολεία αλλάζουν βιβλία, μέχρι και στις εκκλησίες προσπαθούν να νπουν να αλλάξουν πράγματα, ώστε να ξεχάσουμε τους αγώνες μας, ώστε να περάσουν το ότι είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους, ότι δεν συνέβη τίποτα, ότι έγινε συνωστισμός στη Σμύρνη…». Συγκινημένος, δε, και μιλώντας και σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, ευχήθηκε: «Οι Έλληνες να βρουν τον δρόμο τους, να σκεφτούν εθνικά… Να ανασυνταχθούμε, να απεξαρτηθούμε από τα κόμματα και να κοιτάξουμε τον κοινό αγώνα προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να πάρει τον ρόλο που της αρμόζει, και οι Έλληνες να αποκτήσουν ξανά την αξιοπρέπειά τους και να είναι σεβαστοί σε όσους επιβουλεύονται την εδαφική και την πνευματική ακεραιότητά τους».

Σχετικά με τα θέματα περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίου που συχνά εγείρει η Τουρκία, σχολίασε: «Χρειάζεται οι “μεγάλοι” που έχουν εγγυηθεί και δεχτεί τις γραμμές και τις αποστάσεις και τα χωρικά ύδατα και τις υφαλοκρηπίδες, να τα ξανακοιτάξουν και τα λύσουν αυτά τα θέματα, και κόβεται η όρεξη όποιου επιβουλεύεται την πατρίδα μας».

Τους Κύπριους εκλεκτούς επισκέπτες, δεξιώθηκε η τοπική Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ροδόπης, με τον αντιπρόεδρό της κ. Δημήτρη Μάρκο να τους ευχαριστεί για την παρουσία τους.

DSC04339bΣτο βιβλίο επισκεπτών του Στρατιωτικού Μουσείο Κομοτηνής, ο κ. Χατζηκτωρής, έγραψε: «Με συγκίνηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη, είδαμε το Στρατιωτικό Μουσείο της Κομοτηνής. Μια αξιέπαινη προσπάθεια για διατήρηση της ιστορίας της πατρίδας. Εδώ είναι ο χώρος από όπου πρέπει να περνάνε όλοι οι πολιτικοί ηγέτες, να δουν πως γράφτηκε η ιστορία και να έχουν κατά νου μόνο αυτά όταν χειρίζονται την τύχη του Ελληνισμού. Εύχομαι καλή τύχη στον Ελληνισμό και σύντομα να ανακάμψει και να πάρει τη θέση που του αρμόζει στην υφήλιο. Καλή τύχη συνέλληνες Αδέρφια».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ