Άφθονο γέλιο αλλά και μια ισχυρή αφορμή περίσκεψης για όσα (μας) συμβαίνουν στους «μνημονιακούς καιρούς», προσέφερε στους θεατές που κατέκλυσαν επί τρία συνεχόμενα βράδια το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, η παράσταση «Κότες», που ανέβασε η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου «Γυναίκα και Δημιουργία», σε κείμενο της Γεωργίας Συμεωνίδου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Άννυς Μαχαιροπούλου, και με τη συνδρομή (στους ανδρικούς ρόλους) του ερασιτεχνικού τμήματος του ΔΗΠΕΘΕ.

«Το κείμενο είναι “εμπνευσμένο” από τις συνέπειες των φρικτών μνημονίων», σημείωσε η συγγραφέας, προσθέτοντας πως το μήνυμα που στέλνει είναι ότι «πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε στη λαίλαπα των γεγονότων που άλλο αποφασίζουν για μας».

Οι «Κότες» έριξαν την αυλαία της σειράς εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία» για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων λειτουργίας του, αποτελώντας τη δέκατη θεατρική παραγωγή του, με την Πρόεδρό του κ. Νατάσσα Λιβεριάδου να ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στο ανέβασμα της παράστασης, και ιδιαιτέρως την κ. Συμεωνίδου, που γράφει θεατρικό έργο για τον σύλλογο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, και στην οποία απένειμε και τιμητική πλακέτα για την αφιλοκερδή προσφορά της.

«Το έργο προσεγγίζει την εποχή της κρίσης με χιουμοριστικό τρόπο και μου θυμίζει τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο», ανέφερε η σκηνοθέτις της παράστασης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά της για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου, εξήρε την εικοσάχρονη προσφορά του συλλόγου «Γυναίκα και Δημιουργία» στα θεατρικά και όχι μόνο, δρώμενα του τόπου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ