Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Κρητική Αδελφότητα Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» και ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Κομοτηνής «Ο Ερωτόκριτος», συνδιοργάνωσαν εκδηλώσεις μνήμης της Μάχης της Κρήτης του Μαΐου του 1941 και των ηρώων της.

Στο Ίδρυμα Παπανικολάου πραγματοποιήθηκε ιστορικό αφιέρωμα με τίτλο «Κρήτη 75 χρόνια μετά – Όταν τα κατορθώματα γίνονται ιστορία», που περιλάμβανε ομιλίες, προβολές, έκθεση φωτογραφίας, τραγούδια και παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Μυρσίνης Λαντζουράκη.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των πεσόντων, εκφωνήθηκε το ιστορικό της μάχης, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Κρήτη και τη Θράκη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του «Ψηλορείτη» κ. Γιάννης Γιαννακάκης, ενώ δεδομένου ότι στον σύλλογο μετέχουν ως μέλη και μη Κρητικοί, σημείωσε πως για οποιονδήποτε επιθυμεί να γίνει κοινωνός του πολιτισμού και της παράδοσης της Κρήτης, οι πόρτες του συλλόγου είναι ανοιχτές και φιλόξενες.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ