Ο Κομοτηναίος στην καταγωγή Άλκης Καρκατσέλης που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Λαγκαδά (είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος 210), είναι ένας από τους ορειβάτες που τυχαία βρέθηκαν στο σημείο του Ολύμπου όπου κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της η 35χρονη Σκοπιανή.

Δεινός ορειβάτης ο Άλκης Καρκατσέλης, και άριστος γνώστης του “βουνού των θεών”, συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης της άτυχης γυναίκας και μοιράστηκε την εμπειρία του στα social media, απονέμοντας τα εύσημα στο πλήρωμα του ελικοπτέρου που πραγματοποίησε την πρώτη στην Ελλάδα νυχτερινή ορεινή διάσωση!

Ιδού πως βίωσε ο συντοπίτης μας το περιστατικό:

“Η ανάβαση στον Όλυμπο είχε τα απρόοπτά της. Με την είσοδό μας στο οροπέδιο ακούσαμε το SUPER PUMA που ερχόταν να παραλάβει την τραυματισμένη ορειβάτισσα από τα Σκόπια. Μετά από αρκετές προσπάθειες δεν κατάφερε να προσεγγίσει και αποχώρησε.

Βοήθησα να μεταφερθεί η τραυματίας στο καταφύγιο Αποστολίδης (μέσω καταφυγίου Κάκαλος, τρελό ε;), όπου περίμενε για νέα προσπάθεια αερομεταφοράς.

Τελικά ένα άλλο ελικόπτερο κατάφερε να προσεγγίσει και να την παραλάβει στις 00:30 τη νύχτα.

Μάθαμε ότι είναι η πρώτη νυχτερινή ορεινή διάσωση που έγινε στην Ελλάδα.

Για τους χειριστές και το πλήρωμα του ελικοπτέρου, τι να πεις! Το ”γάτες με πέταλα” μάλλον είναι λίγο! Συγχαρητήρια σε όσους έλαβαν μέρος στη διάσωση”.

*πηγές video και φωτό: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, Άλκης Καρκατσέλης