• Ένας ακόμη πολιτισμικός θεσμός στην Κομοτηνή φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη για να εδραιωθεί.

Ο λόγος για το Χορωδιακό Φεστιβάλ που “γεννήθηκε” κατά τα περσινά “Ελευθέρια Κομοτηνής”, και συνεχίστηκε δυναμικά φέτος υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ), και σε συνεργασία με τη χορωδία της πόλης, “Έύμολπος”.

Το φετινό μάλιστα πρόγραμμα ήταν διήμερο, ενώ σε αυτό για πρώτη φορά εμφανίστηκαν όλες οι χορωδίες της Ροδόπης, και συγκεκριμένα: ο “Εύμολπος” Κομοτηνής, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, η χορωδία της Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, και η χορωδία του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου-Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής.

Συγχρόνως, φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά επίσης, τέσσερα χορωδιακά σχήματα από άλλες πόλεις, και συγκεκριμένα: η χορωδία Βόλου, η χορωδία “Ορφέας” Αγρινίου που χρονολογείται από το 1896, η χορωδία “Δίδυμα Τείχη” από το Διδυμότειχο, και η δημοτική χορωδία Γιαννιτσών. 

Δείτε ένα ενδεικτικό απόσπασμα:

Την αξία της καλλιέργειας της χορωδιακής μουσικής, η οποία εξάλλου τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αυξάνει το κοινό της, υπογράμμισε ο μαέστρος του “Ευμόλπου”, Σάκης Βαργιεμτζίδης, σημειώνοντας παράλληλα, αναφορικά με τη χορωδία της πόλης, τη σημασία του να εμφανίζεται ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, πρεσβεύοντας με ποιότητα την ακριτική Κομοτηνή.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες χορωδούς, μαέστρους και μουσικούς που ανέβηκαν στη σκηνή του Πολιτιστικού Κυττάρου “ΡΕΞ”, όπως και το κοινό που ανταποκρίθηκε με θέρμη στη διοργάνωση, και ιδιαίτερα φυσικά τους φιλοξενούμενους από Γιαννιτσά, Βόλο, Διδυμότειχο και Αγρίνιο.

Η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

“Πρόκειται για μια διοργάνωση που δείχνει μόλις από τον δεύτερο χρόνο της καθιέρωσής της, τη δυναμική της. Στηρίζουμε την ιδέα, και ως ΔΚΕΠΠΑΚ θα δουλέψουμε περαιτέρω με σκοπό αυτό το χορωδιακό φεστιβάλ να δημιουργήσει τη δική του “ιστορία” στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας, και γιατί όχι, και ευρύτερα”, συμπλήρωσε, και εξήρε τη συμβολή του “Ευμόλπου” και του μαέστρου του Σάκη Βαργιεμτζίδη, που αποτελούν όπως είπε “στυλοβάτες της προσπάθειας”.

Ενδεικτικό φωτορεπορτάζ: