Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία του δημοψηφίσματος στη Ροδόπη, με το ερώτημα του ποσοστού της αποχής να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η εικόνα από τα εκλογικά τμήματα είναι ασαφής, αφού σε άλλα παρατηρείται αυξημένη ροή ψηφοφόρων συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, ενώ σε άλλα ισχύει το αντίθετο.

Ο Υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ και τοπικά στελέχη κομμάτων, εξέφρασαν τις απόψεις τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, έχοντας ως κοινό παρανομαστή, το κάλεσμα στους πολίτες για ενότητα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

“Ψηφίζουμε για μια Ελλαδα στην Ευρώπη των λαών και στο ευρώ της ισοτιμίας. Λέμε “όχι” στον Σόιμπλε που στοχεύει στον πλούτο της πατρίδας μας. Από αύριο πρέπει να σεβαστούμε όλοι την ετυμηγορία του λαού, και να δουλέψουμε με ενωτικό πνεύμα”, σημείωσε ο κ. Κουίκ.

Για μια “όμορφη μέρα όπου ο κυρίαρχος λαός αποφασίζει”, έκανε λόγο ο πολιτευτής Ροδόπηςτου ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “ο ελληνικός λαός που αποστρέφεται την υποταγή, αναζητά την ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα αλλά και για μια καλύτερη Ευρώπη”.

“Σήμερα ο ελληνικός λαός απαντά στο τελεσίγραφο των δανειστών, για ένα καλυτερο αύριο για τη χώρα και τα παιδιά μας”, τόνισε ο πολιτευτής Ροδόπης των ΑΝΕΛ κ. Κώστας Βουζουκίδης, προσθέτοντας πως “αύριο όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι”.

Από την πλευρά του ο πολιτευτής Ροδόπης και τομεάρχης βιομηχανίας του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κ. Σταμάτης Κουρούδης, υπογραμμίζοντας πως “η σημερινή ψηφοφορία κρίνει το μέλλον της χώρας και επόμενων γενεών”, εξέφρασε την ελπίδα από αύριο να ξεκινήσει “μια νέα πορεία, επίπονη μεν αλλά ελπιδοφόρα, για να να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα”.

“Το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε εγρήγορση”, επισήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κομοτηνής κ. Νίκος Φακιρίδης, καταθέτοντας οτι “το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών”.

“Οφείλουμε να σεβαστούμε το όποιο αποτέλεσμα, γιατί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα”, ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ