Τα όνειρά μου μοιάζουν φεγγάρια που αλλάζουν,

τα φτάνω κι όλο πάνε πιο μακριά.

Και όσο τα γυρεύω, τους φόβους μου παλεύω,

και πάω γι’ άλλα, απ’ την αρχή ξανά.

Τα πιο ωραία πράγματα, έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις,

και γίνονται τα θαύματα, όταν πάψεις να επιμένεις.

Τα πράγματα τα όμορφα, όσο τα θέλεις χάνονται τυχαία, 

κι ας ψάχνεις σε πολυόροφα, στα υπόγεια είναι η θέα.

Στο ωραιότερο γλέντι της χρονιάς, που πραγματοποιήθηκε στο οικογενειακό κέντρο Diamond Κομοτηνής, συμμετείχαν άνθρωποι και…άγγελοι! Ναι, άγγελοι· γιατί άγγελοι είναι τα είκοσι πέντε παιδιά (διότι περί παιδιών πρόκειται, άσχετα αν η ηλικία τους κυμαίνεται από 28 έως 52 ετών), του Συλλόγου Μέριμνας ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» Ροδόπης, που παρουσίασαν μια εξαίσια, γεμάτη ζωντάνια παράσταση, γιορτάζοντας τη λήξη της σχολικής τους χρονιάς.

Υπό την αξιέπαινη επιμέλεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, έπαιξαν θέατρο και χόρεψαν με την ψυχή τους, εισπράττοντας χειροκρότημα και αγκαλιές, και ανταποδίδοντας με φιλιά και με τα πιο αληθινά χαμόγελα ευτυχίας.

Η επιλογή των θεατρικών θεμάτων υπήρξε απόλυτα εύστοχη. Αρχικά τα παιδιά έπαιξαν ένα απόσπασμα από τον «Μικρό Πρίγκιπα», το διάσημο γαλλικό ποιητικό μυθιστόρημα για «μικρούς» και «μεγάλους» που υμνεί με μαγευτικό τρόπο τη ζωή, τη φύση, την αγάπη, τη φιλία. Ακολούθησε το σκετς «Όμορφη Ελλάδα», όπου οι πρωταγωνιστές ύμνησαν τις ομορφιές, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Ανάλογης επιλογής ήταν και τα χορευτικά, με αποκορύφωμα το ζεϊμπέκικο «Στα υπόγεια είναι η θέα»

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο πάντα αρωγός των «Αγίων Θεοδώρων», Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς.

Τα έσοδα της βραδιάς διατέθηκαν για μια ακόμη φορά στο ταμείο για την αποπεράτωση της Στέγης του Συλλόγου. «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε», είπε αποφασιστικά και συγκινημένη η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία απένειμε και τα αναμνηστικά δώρα, ευχαριστώντας όλους όσους συνδράμουν στην προσπάθεια, και γνωστοποιώντας πως από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα μεταφερθούν σε νέο χώρο, καθώς το Ειδικό Σχολείο που τα φιλοξενεί, παρουσιάζει πλέον μέγιστη πληρότητα.

Το έργο του Συλλόγου κατά τη φετινή χρονιά, και την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, υποστήριξαν καταλυτικά και τέσσερις ασκούμενες φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης Κομοτηνής του ΔΠΘ, οι Θεοδώρα Δημητριάδου, Ελένη Ζάβα, Μαρία Αδαμάκη και Βιβιάνα Κούκου, η οποία και μίλησε για το πρόγραμμα κοινωνικοποίησης των παιδιών το οποίο υλοποίησαν.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το γλέντι:

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΕΣ ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ