Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός της “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος”, σύμφωνα με τον Ν. 2.645/1998, το Π.Δ. 304/2001, και το υπ’ αριθμ. 25952/31-07-2017 σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ειδικότερα στην πόλη της Κομοτηνής, έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών.

Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο παρουσία αρχών και με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της ΧΧΙ ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής (ΑΔΦΚ).

Μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονος.

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, όπου το “παρών” έδωσαν εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών-Καππαδοκών Ροδόπης Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο εκπρόσωπος της αρμενικής κοινότητας Κομοτηνής Στεπάν Ματεοσσιάν, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κομοτηνής “ΠΟΛΗ-τική ανατροπή” Ελένη Λαφτσή, το μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, και η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ στις δηλώσεις του ο κ. Φαρασόπουλος ανέφερε:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ