Οικονομικά έπαθλα τριακοσίων ευρώ έκαστο, σε τρεις φοιτητές – τέκνα οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, και που εισήλθαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής, επιδόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής Βασιλόπιτας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής.

Τα έπαθλα προσφέρθηκαν από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Ροδόπης, τον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και τη Φιλόπτωχο, και επιδόθηκαν σε κλίμα συγκίνησης και ιδιαίτερης ικανοποίησης, με τις ευχές όλων για υγεία και καλή πρόοδο να συνοδεύουν τα παιδιά.

Τα παιδιά που βραβεύτηκαν:

  • Ναταλία Καλτσίδου, εισήχθη στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του ΔΠΘ.
  • Παναγιώτης Τσακρίδης, εισήχθη στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜ-Θ/Καβάλας.
  • Κωνσταντίνος Κελεσίδης, εισήχθη στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου/Άρτας.

Η Φιλόπτωχος Κομοτηνής αριθμεί 490 ενεργά μέλη με ετήσια συνδρομή 15 ευρώ, και με τις ίδιες αυτές οικονομικές δυνάμεις στηρίζει αδύναμους συμπολίτες και σε μηνιαία βάση δεκαπέντε οικογένειες. Το οικονομικό έπαθλο που προσέφερε, όπως σημείωσε η Πρόεδρός της κ. Σμαρώ Μπραντζουκάκη, το αφιέρωσε στη μνήμη της Άννας Ταουκτσή-Κομνηνού, η οποία είχε σπουδάσει δασκάλα με τη βοήθεια της Φιλοπτώχου, και με τη σειρά της, καθώς δεν απόκτησε παιδιά, ανταπέδωσε την ευεργεσία κληροδοτώντας στη Φιλόπτωχο τη σημερινή της στέγη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της εκατονταετούς και πλέον εθελοντικής προσφοράς της Φιλοπτώχου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ