Με προσκόπους γέμισε η Κομοτηνή χθες Κυριακή 3/4, καθώς στην πόλη διοργανώθηκε για πρώτη φορά ένα ολοήμερο (από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ), πολυθεματικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό παιχνίδι περιφερειακού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή διακοσίων προσκόπων ηλικίας 11-15 ετών από τον Έβρο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα.

Εστίες προσκοπικής δράσεις στήθηκαν με επίκεντρο την κεντρική πλατεία της πόλης, στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής – Σπαθί, στο Πάρκο Περιφέρειας – 1ο Γυμνάσιο, στο Πανθρακικό Στάδιο, στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Τοξοβολίας, καθώς και στον τοίχο αναρρίχησης του Ορειβατικού Συλλόγου στο 1ο Λύκειο.

«Ταξιδέψτε μαζί μας», ήταν ο τίτλος της προσκοπικής πολυεκδήλωσης, λαμβάνοντας αφορμή και από τη συμπλήρωση φέτος εβδομήντα χρόνων από την ίδρυση στην Ελλάδα της «ειδικότητας» των Αεροπροσκόπων.

Εξ ου, και όπως εξήγησε ο Αρχηγός της 2ης Ομάδας Ναυτοπροσκόπων Κομοτηνής και Αρχηγός της δράσης κ. Δημήτρης Τρακανιάρης, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής επελέγη η τοποθέτηση ενός μη πτητικού αερόστατου, στο καλάθι του οποίου συγκεντρώθηκαν από τους πολίτες φάρμακα, τρόφιμα και ρουχισμός, με σκοπό να διατεθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Κομοτηνής και στο τοπικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού – δώδεκα εθελοντές διασώστες του οποίου υποστήριξαν υγειονομικά τις δραστηριότητες.

«Σήμερα βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών», ανέφερε ο Έφορος Κλάδου Προσκόπων ΑΜ-Θ, κ. Μπάμπης Ηλιάδης, καλώντας τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στους κόλπους του Προσκοπισμού.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, όπου ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων ΑΜ-Θ κ. Σωτήρης Στόικος, απένειμε τα εύσημα στους βαθμοφόρους του Προσκοπισμού Κομοτηνής που ετοίμασαν με κάθε λεπτομέρεια και έφεραν εις πέρας με άψογο τρόπο μια πραγματικά δύσκολη διοργάνωση τόσο από πλευράς συντονισμού όσο και αναφορικά με την ευθύνη διαχείρισης διακοσίων παιδιών.

Ευχαριστήριες – Τιμητικές πλακέτες, οι διοργανωτές απένειμαν σε όσους στήριξαν τη δράση: Δήμο Κομοτηνής, ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, Επιτροπή Διοίκησης Εθνικού Πανθρακικού Σταδίου, εταιρεία «Αμάλθεια» Αδελφών Κομπατσιάρη, εταιρεία «Tuvunu», ξενοδοχείο «Ορφέας», Σκοπευτικό Όμιλο Κομοτηνής, Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής, Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών-Ναυαγοσωστών Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής, τηλεοπτικό σταθμό «R-Channel», Μουσικό Σχολείο.

«Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε σας», σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, εντυπωσιασμένος από τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των νέων αλλά και των παλαιότερων προσκόπων.

Για τη συνέχιση της συνεργασίας της με τους προσκόπους, διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, εξαίροντας το προσκοπικό έργο στην περιοχή.

Την αυλαία έριξε το πολλά υποσχόμενο μουσικό συγκρότημα Swingin’ Mice*, ξεσηκώνοντας εφήβους και ενήλικες προσκόπους, που παρά την κούραση, χόρεψαν σε ρυθμούς ελληνικού και ξένου τζαζ και ροκ, ανανεώνοντας το περιφερειακό ραντεβού τους, για του χρόνου, στην πόλη της Καβάλας.

* Swingin’ Mice: Φωνή:Δήμητρα Μπαλιάκα, Κιθάρα / Φωνή: Χρυσόστομος Κεπελής, Κιθάρα: Αλέξανδρος Κίνας, Μπάσο: Γιώργος Τζατζανάς, Πιάνο: Γιώργος Μπάτζιος, Σαξόφωνο: Άγγελος Κιουρτζίδης και Δημήτρης Αμπελίδης, Τύμπανα: Κώστας Κυριάκου.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ