Πνευματικό μνημόσυνο και τρισάγιο ενόψει της συμπλήρωσης 68 χρόνων από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, τέλεσε ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή Κομοτηνής.

Ο Διευθυντής του μουσείου Αθανάσιος Λιπορδέζης υποδέχτηκε στους χώρους του μουσείου για πρώτη φορά τον μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμονα, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τους πνευματικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται σε αυτή τη μοναδική στον κόσμο κιβωτό γνώσης της οικογένειας των Καραθεοδωρήδων.

Μάλιστα ο επίσκοπος υποσχέθηκε από του χρόνου και κάθε έτος να τελείται μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή στον Καθεδρικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο κ. Λιπορδέζης, ανέγνωσε αποσπάσματα από τα όσα είπαν για τον Κωνσταντίνο Καρεθεοδωρή άμα τη αναγγελία της εκδημίας του, επιφανείς επιστήμονες της Ευρώπης και της Ακαδημίας Αθηνών, παραθέτοντας στο τέλος και τον δικό του λόγο: «Χαίρε πανεύφορης πνευματικής θρακικής γης, υπέροχον βλάστημα».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής υπό τη μέριμνα και ευθύνη της οποίας λειτουργεί το μουσείο, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, καθώς και ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρης Πολιτειάδης. Η κ. Λιβεριάδου κατέθεσε τη δεδομένη βούληση της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής περί συνέχισης της υποστήριξης των δράσεων του μουσείου και του συλλόγου, έπλεξε το εγκώμιο των στελεχών του μουσείου και του συλλόγου, και συμφώνησε ενθέρμως με τη μετεγκατάσταση του σπουδαίου μουσείου στο υπό ανακαίνιση νεοκλασικό κτίριο της Τσανακλείου Σχολής.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ