Πλειάδα μελωδιών και πλήθος κόσμου πλημμύρισαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες την Κομοτηνή, καθώς επτά σημεία της πόλης μετατράπηκαν από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ), σε μουσικές σκηνές στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής».

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκαν:

  • στο εκκλησιαστικό μουσείο (Ιμαρέτ), οι Χρήστος Χατζόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου, Παντελής Παυλίδης και Γκιόργκο Γκοσποντίνωφ, με τη «Μελωδία των Χρυσών Λυρών».
  • στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, οι Λαλητάδες – Κυριάκος Πετράς (βιολί), Γιάννης Παγκοζίδης (ούτι-ποντιακή λύρα), Γιώργος Παγκοζίδης (τουμπερλέκι) και Νίκος Βερβερίδης (λαούτο), μαζί με την Έλενα Βασιλειάδου (φωνή), σε μια ξεχωριστή παραδοσιακή βραδιά.
  • στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, καθηγητές, σολίστ και σύνολα του Ωδείου Μενέλαου Συκάκη, με σύγχρονη μουσική.
  • στο αμφιθέατρο του Θρακικού Ωδείου, καθηγητές, σολίστ και σύνολα του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου-Θρακικού Ωδείου με συναυλία κλασσικού ρεπερτορίου.
  • στο δημοτικό πάρκο Αγίας Παρασκευής, οι Adrenaline Junkies – Δημήτρης Βουτσάς (φωνή), Σοφία Γεωργουλιού (φωνή), Δημήτρης Κούρκουλος (τύμπανα), Χρήστος Ψαρράς (μπάσο) και Παύλος Ζακώνης (κιθάρα), με ροκ ήχους.
  • στο Μαρώνειο Μέγαρο (επί της οδού Βασιλέως Παύλου), οι Μίνα Μπάτζιου (φωνή), Γιάννης Κουλαουζίδης (πλήκτρα) και Δημήτρης Μορφόπουλος (μπουζούκι), με έντεχνα λαϊκά και ξένα κομμάτια.
  • στην οδό Βενιζέλου, οι Δημήτρης Χριστοδουλάκης (φωνή), Φώτης Ζανελάρης (πλήκτρα), Γιάννης Κούτσικας (κιθάρα) και Παναγιώτης Τσαλίκης (μπουζούκι), με ελαφρολαϊκό και λαϊκό πρόγραμμα

Θυμηθείτε εδώ τις εκδηλώσεις της πρώτης μέρας.

“Η Κομοτηνή για δύο μέρες πια συμμετέχει δυναμικά  στη μεγάλη πανευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής, μαζί με εκατοντάδες πόλεις του εξωτερικού και της Ελλάδας”, σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου, και συμπλήρωσε: “Οργανώσαμε έντεκα μουσικές σε δύο μέρες, με ρεπερτόριο για κάθε προτίμηση και δίνοντας έμφαση κατά κανόνα συντοπίτες μας καλλιτέχνες, καθώς βασική μας προτεραιότητα είναι η ανάδειξη του ντόπιου δυναμικού”. Καταληκτικά, ευχαρίστησε: “Το κοινό των συντοπιτών μας που ανταποκρίθηκε μαζικά δίνοντας με τη συμμετοχή του τον τόνο της δυναμικής καθιέρωσης πια των εκδηλώσεών μας, και τους εθελοντές διασώστες του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που κάλυψαν τις εκδηλώσεις μας”.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ