Ερμηνευτές και χορευτές από 5 έως 75 ετών, από την Αυστραλία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αλλά και από την Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής, ανέβηκαν στη σκηνή του κινηματοθέατρου ΡΕΞ Κομοτηνής, στο 1ο World Music Festival που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), με τη συμβολή της Ράνιας Χαλβατζέλη.

Παρά την αδυναμία τελικά να δώσει το παρών η αποστολή του Μαρόκου λόγω ανυπέρβλητων γραφειοκρατικών κωλυμάτων, και παρά τις καιρικές αντιξοότητες που “μετέφεραν” την εκδήλωση από το θερινό δημοτικό θέατρο όπου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί, η πρωτοβουλία εστέφθη από απόλυτη επιτυχία η οποία προοιωνίζεται τη “γέννηση” ενός νέου πολιτιστικού θεσμού.

Ενός θεσμού που συνάδει με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Κομοτηνής, καθώς στοχεύει να αναδείξει στο μέλλον την πόλη ως τόπο ανταμώματος καλλιτεχνών που θα εκπροσωπούν διαφορετικές πολιτισμικές κουλτούρες και θα παρουσιάζουν στο τοπικό κοινό της Θράκης διαφορετικά θεάματα και ακούσματα.

Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους σκοπούς του εγχειρήματος όπως σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου. Άλλος στόχος, όπως συμπλήρωσε η κ. Λιβεριάδου, είναι η προβολή της Κομοτηνής, δεδομένου οτι οι συμμετέχοντες και αυτή τη φορά έμειναν ενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, από την καθαριότητα της πόλης, αλλά και από την αγορά της την οποία τίμησαν … αρκούντως.  

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των χωρών που εκπροσώπησαν οι συμμετέχοντες, και ακολούθησε πρωτότυπο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα θέματα, με την παράσταση πάντως να “κλέβουν” οι εμφανίσεις των παιδιών, στην παρουσία των οποίων εξάλλου έδωσαν και δίνουν έμφαση οι διοργανωτές.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ