Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ με τον τίτλο «Καλώς ήρθες Καλοκαίρι», η πρώτη θεματική διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης-Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η οποία εξελίχθηκε στο άλσος Αγίας Παρασκευής.

Το 1ο  θεματικό Φεστιβάλ της Π.Ε. Ροδόπης ήταν αφιερωμένο στα παιδιά, και περιλάμβανε δρώμενα, με άξονες αναφοράς τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία. Τελούσε υπό τη στήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης-Ομάδα Φυσικής Αγωγής, του Δήμου Κομοτηνής και εθελοντών.

Πληθώρα ψυχαγωγικών και δημιουργικών δράσεων συνέθεσαν το πρόγραμμα της διήμερης θεματικής διοργάνωσης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της.

Με την ενεργή συνδρομή ομάδων σπουδαστών του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, των Ελλήνων Οδηγών και Προσκόπων, του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, λειτούργησαν δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών, ζωγραφικής, ζαχαροπλαστικής, λέσχη βιβλίου, προβολών και face painting. Παράλληλα, εξελίχθηκαν με μεγάλη ανταπόκριση, παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια από την Ομάδα Φυσικής Αγωγής, παραστάσεις κουκλοθέατρου και παιδικά θεάματα.

Στην κεντρική σκηνή εμφανίστηκαν  το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου, ομάδες μοντέρνου χορού συλλόγων και γυμναστηρίων, ενώ πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο αντάμωμα παιδικών παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Εβριτών Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.

Οι εκδηλώσεις της κεντρικής σκηνής κορυφώθηκαν με την 5η Μαθητιάδα Παραδοσιακών Χορών  των Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης, με διοργανωτές την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης και τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων των Σχολείων. Συμμετείχαν τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο και 13ο Κομοτηνής, το Δημοτικό Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιάσμου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κομοτηνής.

2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

Δυνατό και θερμό χειροκρότημα απέσπασαν δικαίως, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Κατάρτισης

Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές, δήλωσαν:

Νίκος Τσαλικίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

Χρήστος Χατζηπέμου, Πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης – εμπνευστής της δράσης

Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

Πέτρος Μαγιόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Advertisement