Σοκολατο…μανία, επικράτησε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της πρωτότυπης Γιορτής Σοκολάτας που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, και τα Σωματεία Ζαχαροπλαστών-Μπουγατσοποιών και Καφετοπωλών, στο περιθώριο της “3ης Μαθησιακής Διδασκαλικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Εταίρων“, που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ “Bringing Europe Home At School“, και με αφορμή την Ημέρα Σοκολάτας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη εκπαιδευτικές δομές της Αυστρίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Λετονίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης να είναι ο επικεφαλής εταίρος έχοντας αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των δράσεων, για τη σημασία των οποίων μίλησε μεταξύ άλλων στην κάμερα του inkomotini.news, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης, κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης.

“Η ΔΚΕΠΠΑΚ βρίσκεται εδώ διότι πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν αναφορά στη νεολαία μας, στο άνοιγμα εκπαιδευτικών και πολιτισμικών οριζόντων, στην ανάδειξη του τόπου μας, μας βρίσκουν πάντα αρωγούς”, σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, συγχαίροντας την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα για την “παραγωγική και εντυπωσιακή συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα”, καθώς και τα τοπικά σωματεία του κλάδου που “συνέπραξαν αναγνωρίζοντας οτι η συνεργασία συνεισφέρει στο κοινό συμφέρον”.  

Μικροί και μεγάλοι γεύτηκαν φρέσκια σοκολάτα και σοκολατοειδή παρασκευάσματα, περιγήθηκαν στην έκθεση με συναφή έργα μαθητών, δημιούργησαν τις δικές τους αντίστοιχες εμπνεύσεις στο εργαστήρι ζωγραφικής, και φωτογραφήθηκαν και τον Mr Chocolate, καταθέτοντας το αίτημα η εκδήλωση να επαναληφθεί!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ