Παρουσίαση-ενημέρωση για τον ρόλο ουσίας του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ), και για την ανάδειξη των πολλαπλών οφελών που θα προκύψουν από τον θεσμό για τους μικρομετόχους, πραγματοποίησαν ο εκπρόσωπος του ΣΕΔ στη βόρεια Ελλάδα Γιάννης Τζαμπάζης και τοπικά μέλη του Συνδέσμου.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι: Πουφινάς Θωμάς (Καθηγητής Οικονομικών και   υπεύθυνος προγραμμάτων ΣΕΔ που αφορούν παρακολούθηση Γ.Σ. εισηγμένων από φοιτητές), Λουρίκας Δημήτριος (Πρόεδρος ΤΕΕ Θράκης), Βαφειάδης Ανέστης (Πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και μέλος Δ.Σ. ΓΣΕΒΕΕ), Αγγελίδης Νίκος (Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης), Γραβάνης Αντώνης (Πρόεδρος Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης), Κεφαλίδης Ευστάθιος (Διευθυντής Αναπτυξιακής Ροδόπης και Αντικυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος), Κυράζογλου Νίκος (αντιπρόσωπος Αxon.efg), Κυράζογλου Αθανάσιος (ασφαλιστής), Σγούρος Χαράλαμπος (εκπρόσωπος Εθνικής Χρηματιστηριακής), Βληγορούδης Κωνσταντίνος (εκπρόσωπος της Ελληνοαμερικανικής Χρηματιστηριακής), Ξενοδοχίδης Παύλος (μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Κύπρου “AIXMH”), Βακιάνης Γιάννης (Προϊστάμενος Χορηγήσεων Εθνικής Τράπεζας), Παπάζογλου Μανώλης (επιχειρηματίας), Μιχέλη-Μπότσαρη Ελευθερία (δικηγόρος), Θεοδοσίου Θεοδόσης (Αναλυτής Στατιστικών Δεδομένων και Πρόεδρος του Τhink Τank “Ροδόπης Σκέψη”), Χριστοφορίδης Γεώργιος (ιδιώτης επενδυτής και προδιοικητής Ροταριανής Περιφέρειας), Βεζυργιαννίδης Μιχάλης (επενδυτής-επιχειρηματίας), Τζαμπάζης Απόστολος (πτυχιούχος Χρηματοοικονομικών και μέλος ΣΕΔ), Σμυλανάκης Γιάννης (πτυχιούχος Πληροφορικής και μέλος ΣΕΔ), καθώς και πολλοί ιδιώτες επενδυτές.

Ο κ. Τζαμπάζης μίλησε μεταξύ άλλων για την ιστορία των χρηματιστηριακών συναλλαγών, για την ψυχολογία και τους κινδύνους του χρηματιστηρίου, για τις διεθνείς οικονομικές-χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, απάντησε σε σειρά ερωτήσεων και συντόνισε τον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για το Money Show / Επενδυτική Ημερίδα που θα διεξαχθεί στις 28 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και  σε συνεργασία με το Neoforum.gr και το Greek Trader Club, όπου θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο επιτελικός διευθυντής του Ομίλου  Χρηματιστηρίου Αθηνών, Βασίλειος Γκόβαρης, και ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας. 

«Ελληνική και ξένες αγορές: Νέοι τρόποι επένδυσης», θα είναι το θέμα της ημερίδας, το πρόγραμμα της οποίας έχει ως εξής:

  • 17:00 – Έναρξη καλωσόρισμα: Μπάμπης Εγγλέζος, Πρόεδρος ΣΕΔ.
  • 17:10 – Χαιρετισμοί:

-Βασίλης Γκόβαρης, Επιτελικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών, Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.
-Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής-τομεάρχης Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας.
-Χάρης Θεοχάρης, ανεξάρτητος Βουλευτής.

  • 18:00 – Πάνελ συζήτησης με ομιλητές:

-Βαγγέλης Χαρατσής, Πρόεδρος ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ.
-Δημήτρης Τζάνας, Διευθυντής Επενδύσεων ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ.
-Δημήτρης Μούρκας, Διαχειριστής χαρτοφυλακίων Ξένων Αγορών, ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ.
-Στέφανος Κοτζαμάνης, Δημοσιογράφος Euro2day.gr
-Βαγγέλης Νταγκουνάκης, Πρόεδρος Neoforum.gr
-Ανδρέας Κόρδας, Greek Trader Founder
-Ιωάννης Ζίττης, Επιχειρησιακός Διευθυντής Ελλάδας ΧΜ.
-Κωνσταντίνος Σαναλίδης, Υπεύθυνος πελατειακών σχέσεων Ελλάδας ΧΜ.

  • Παρουσίαση-Συντονισμός: Αφροδίτη Λατινοπούλου, Νομικός.
  • Γενικός Συντονισμός: Βαγγέλης Νταγκουνάκης, Α΄ Αντιπρόεδρος ΣΕΔ.

Επίσημος χορηγός: xm.com

INFO

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ / ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ / Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: