– Σε γενεσιουργό εστία τέχνης και πολιτισμού αναδεικνύεται ο «Αθηνίων».

Τους εβδομήντα μαθητές του (παιδιά και ενήλικες), αλλά και τους καθηγητές του, τίμησε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων», σε μια όμορφη και δροσερή γιορτή στην όμορφη αυλή του Μέγαρου Στάλιου όπου στεγάζεται τον τελευταίο περίπου χρόνο, ενόψει της ολοκλήρωσης της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Ο σύλλογος, στον πρώτο μόλις χρόνο αναδιοργάνωσής του υπό τον Πρόεδρό του κ. Άρη Ασσαριωτάκη, δημιούργησε πλειάδα εκπαιδευτικών εργαστηρίων, για την ακρίβεια, εννέα τον αριθμό – ζωγραφικής παίδων και ενηλίκων, σχεδίου, δύο τμήματα φωτογραφίας, κεραμικής, αγιογραφίας, κηροπλαστικής και πλεκτικής – ενώ προσεχώς θα λειτουργήσει δύο ακόμη – ξυλογλυπτικής και μεταλλογλυπτικής.

Ο κ. Ασσαριωτάκης.
Ο κ. Ασσαριωτάκης.

«Πρόκειται για μια γιορτή που σκοπεύουμε να καθιερώσουμε», σημείωσε ο κ. Ασσαριωτάκης, και εστιάζοντας στην οργάνωση των εργαστηρίων, επισήμανε πως με αυτόν τον τρόπο ανιχνεύονται ταλαντούχοι εικαστικοί της τοπικής κοινωνίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή πολιτισμού στον τόπο, ενώ συγχρόνως εξασφαλίζεται και η δημιουργική συνέχεια του συλλόγου.

Τη δική του επίσης σημασία έχει το γεγονός, ότι στον σύλλογο διδάσκουν πεπειραμένοι άνθρωποι της τέχνης, απόφοιτοι της σχολής καλών τεχνών, που μάλιστα όσον αφορά το τμήμα του Σχεδίου, προετοιμάζουν υποψηφίους που δίνουν εξετάσεις στη Σχολή.  

Τη βραδιά, η οποία περιλάμβανε και ξενάγηση στους προσεγμένους χώρους του αρχοντικού, πλαισίωσαν ο πολιτιστικός χορευτικός σύλλογος Θρακών και η χορωδία «Εύμολπος», ενώ (και αυτή) τη διοργάνωση κάλυψαν εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Περιγράφοντας δε, γλαφυρά, τη σημασία της υπέροχης εκδήλωσης, στη σελίδα στο facebook ο «Εύμολπος», έγραψε: «Είδα μια αυλή γεμάτη από κόσμο που έχει αφήσει τον κίτρινο τύπο και τα ξενόφερτα σίριαλ και ψάχνει να βρει ξανά τις ρίζες του και τον πολιτισμό του. Είδα τον άνθρωπο να προσπαθεί να βρει την ελευθερία, να εκφράσει και να εισπράξει ανθρώπινα μηνύματα και συναισθήματα, να προσπαθεί να αυτοβελτιωθεί συνειδητοποιώντας ότι αυτό θα φέρει όχι μόνο πολιτιστική αλλά και γενικότερη ανάκαμψη. Είδα αίθουσες γεμάτες με τέχνη: ζωγραφική, ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, φωτογραφία, βιτρό, κεραμική, κηροπλαστική, ξυλογλυπτική, μεταλλογλυπτική, πλέξιμο. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντοπίτες μας! Εκφράζω την αγάπη μου και τον θαυμασμό μου για όλους εσάς που προσπαθείτε για κάτι καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής σας! Ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια στο Σύλλογο Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης για το έργο του. Συγχαίρω επίσης τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του Νομού μας που δεν “κιτρινίζουν”, αλλά στις δύσκολες – και για τους επαγγελματίες αυτούς – εποχές, στέκονται και εργάζονται με αξιοπρέπεια, προβάλλοντας τα αξιοσημείωτα και τα αξιόλογα!»

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

από την όμορφη γιορτή