ΣΗΜΕΡΑ: Έξι μουσικές σκηνές στην πόλη με ελεύθερη είσοδο!

Με τον Αντώνη Μουσαδέ και την Ασμίκ Μπεκλαριάν να ταξιδεύουν το κοινό με τις μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών του έντεχνου ρεπερτορίου, στον αύλειο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής, άνοιξε χθες Τρίτη 20/6 η αυλαία της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ (21/6) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΩΝ 6 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

  • Δημοτικό Πάρκο Αγίας Παρασκευής / Ώρα 21:00: Hard Rock Night με το συγκρότημα “Adrenaline Junkies” των Δημήτρη Βουτσά (φωνή), Σοφίας Γεωργουλιού (φωνή), Κώστα Κυριάκου (τύμπανα), Χρήστου Ψαρρά (μπάσο), Παύλου Ζακώνη (κιθάρα).
  • Κεντρική Πλατεία /  Ώρα 21:00: Συναυλία καθηγητών και μαθητών του Ωδείου Μενέλαου Συκάκη.
  • Εκκλησιαστικό Μουσείο / Ώρα 21:00: “Ήχοι της Μεσογείου” με τον Χρήστο Χατζόπουλο και τη Σοφία Χατζοπούλου.
  • Πετρόδρομος Βασιλέως Παύλου (Μαρώνειο Μέγαρο) / Ώρα 21:00: Έντεχνη ελληνική και ξένη μουσική με τη Μαρία Μουρατίδου, τον Γιάννη Κουλαουζίδη και τον Δημήτρη Μορφόπουλο.
  • Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου / Ώρα 21:00: Ρεμπέτικα και Σμυρναίικα με τους «Λαλητάδες της Ροδόπης» και τον Νίκο Βερβερίδη.
  • Αύλειος χώρος Λέσχης Κομοτηναίων / Ώρα 21:00: Μουσικοθεατρική παράσταση από το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.

Σε όλη την Ελλάδα φέτος υπάρχουν 218 σημεία εκδηλώσεων και 490 καλλιτεχνικές προτάσεις σε 50 πόλεις.

Η Κομοτηνή με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑΚ), συμμετέχει σε αυτό το πανευρωπαϊκό μουσικό event για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με σύνθημα “αγαπάμε μουσική”, όπως σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα.

“Μακάρι να είχαμε και στην Ξάνθη έναν άνθρωπο σαν τη Νατάσα Λιβεριάδου”, επισήμανε με νόημα ο Αντώνης Μουσαδές, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συνεργασία του με τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τις εκδηλώσεις που αυτή διοργανώνει.

Η ΔΚΕΠΠΑΚ μάλιστα, έγινε αποδέκτης των συγχαρητηρίων της κεντρικής οργάνωσης των εκδηλώσεων στην Ελλάδα, καθότι αφενός η Κομοτηνή είναι μια από τις πρώτες επτά μόλις πόλεις που συμμετέχουν εξ αρχής στον θεσμό, αφετέρου επειδή το πρόγραμμά της κρίθηκε πλούσιο, ποιοτικό και πρωτότυπο.  Χαρακτηριστικά η σχετική επιστολή των εθνικών διοργανωτών, αναφέρει: «Αγαπητές φίλες και φίλοι, συνεργάτες, το επίσημο εθνικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε. Όπως θα το αντιληφθήκατε η οικογένειά μας μεγάλωσε πολύ φέτος αφού περάσαμε από τις 36 στις 50 πόλεις, και υπάρχουν ήδη συζητήσεις με νέους διοργανωτές … αλλά για του χρόνου πλέον! Θα ήθελα να συγχαρώ Κόρινθο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κοζάνη, Πάργα, Κατερίνη, Κομοτηνή και Πρέσπες, για  το πλούσιο και πρωτότυπο πρόγραμμά τους“.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΜΕΛΩΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ