– «Υείαν, Ευλοείαν και Καλοχρονίαν».

Για μια ακόμη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής «Η Κερασούντα και το Γαρς», έδωσε το δικό του ηχηρό (κυριολεκτικά), και σατυρικό  παρών, στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου, και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού (ΔΚΕΠΠΑ).

Η παράδοση καλά κρατεί: Οι νέες γενιές Μωμόγερων, γαλουχούνται και παίρνουν τη σκυτάλη από τον παλαιότερο Μωμόγερο Δημήτρη Αποστολίδη.
Η παράδοση καλά κρατεί: Οι νέες γενιές Μωμόγερων, γαλουχούνται και παίρνουν τη σκυτάλη από τον παλαιότερο Μωμόγερο Δημήτρη Αποστολίδη.

Με εκκίνηση από το Δημαρχείο και με κατάληξη στην κεντρική πλατεία της πόλης, μικροί και μεγάλοι Μωμόγεροι (αρσενικού φύλου άπαντες), ενδεδυμένοι την παραδοσιακή προβιά, περιδιάβηκαν τους δρόμους του κέντρου, συνοδεύοντας με τον αρχέγονο, θορυβώδες λόγω των κουδουνιών τους, χορό, τη «νύφη» και τους διεκδικητές της: τον Κιτί Γοτσά που συμβολίζει τον απερχόμενο χρόνο, και τον Αράπη που συμβολίζει το νέο έτος.

«Η “Κερασούντα και το Γαρς” με τους Μωμόγερους, εμπλουτίζουν και κοσμούν το εορταστικό μας πρόγραμμα», σημείωσε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσσα Λιβεριάδου.

Το δρώμενο, που αναβιώνει στην περιοχή από το 1999, έλκει τις ρίζες του όπως σημείωσε η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρύσα Μαυρίδου, από το αρχαίο ελληνικό θέατρο όπου επίσης όλους τους ρόλους τους υποδύονται άντρες.

Οι Μωμόγεροι του Θρυλορίου ευχήθηκαν στον κόσμο «Υείαν, Ευλοείαν και Καλοχρονίαν», με τους οδηγούς στους δρόμους και τους περαστικούς, να σπεύδουν να απαθανατίσουν το γεγονός και να φωτογραφηθούν με τους πρωταγωνιστές του.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ