Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις της χθεσινής πρώτης μέρας του 1ου Μαθητικού Φεστιβάλ με τίτλο «Καλώς Ήρθες Καλοκαίρι», που διοργανώνεται στο δημοτικό άλσος Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, και του Δήμου Κομοτηνής.

Παιδιά, γονείς και δάσκαλοι, ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν με το εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής Κομοτηνής «ΝΟΤΑ» του Χρήστου Χατζόπουλου, με μοντέρνους και σύγχρονους χορούς που παρουσίασαν τμήματα του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης και τα Γυμναστήρια ACTION CLUB, PLANET GYM και SPORT CENTER, και με το δεύτερο αντάμωμα παιδικών παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Εβριτών Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, με τη συμμετοχή των μουσικών: Βαγγέλη Δωρόπουλου (γκάιντα-τραγούδι), Θάνου Καρακατσιάνη (ακορντεόν), Γιάννη Κουμή (καβάλι, τραγούδι), Ηλία Μίσκα (νατούλι).

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, συγχαίροντας όλους τους συμπράττοντες και εκφράζοντας την πεποίθηση πως η πρωτοβουλία μπορεί να εξελιχθεί σε θεσμό.

Μοντέρνοι παραδοσιακοί χοροί κυριάρχησαν.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

6 μ.μ.:Μοντέρνους και σύγχρονους χορούς (zumba) από τα τμήματα του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής.

20:00 5η μαθητιάδα παραδοσιακών χορών των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης, με διοργανωτές την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων. Συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία Κομοτηνής 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο και 13ο, το δημοτικό σχολείο Ιάσμου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κομοτηνής. Μουσικοί: Γιώργος Αθανασιάδης (κρουστά), Κωνσταντίνος Δεδούσης (κλαρίνο), Ρούλα Κυριακάκη (καβάλι, τραγούδι), Δημήτρης Κυριακάκης (γκάιντα, τραγούδι), Κυριάκος Τσακιράκης (λαγούτο).

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ κατά τη διάρκεια του διημέρου:

FACE PAINTING: Η ομάδα σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής κάνει τα πρόσωπα των παιδιών ακόμα πιο χαρούμενα.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Ζωγραφίζουμε το καλοκαίρι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου (Αναστασία Γεωργιτσοπούλου), το Θρακικό  Ωδείο (Βαρβάρα Τσίτουρα – Ιωαννίδου), και τον Σύλλογο Εβριτών Ροδόπης (Μαρία Κεραμέα).

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ: Γλυκαίνουμε  το καλοκαίρι με την ομάδα μαγειρικής των σπουδαστών του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Με κόκκινες και πράσινες και θαλασσιές χάντρες, δημιουργούμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου πολύχρωμες  κατασκευές (Κορνηλία Κατραντζή).

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Με την Καλλιόπη Χάιδου και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, παίζουμε όλοι μαζί, όπως παλιά…

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ: Το τμήμα βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δ’ εξαμήνου του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο «ΣΙ-ΜΠΟΥ-ΡΕ», μια παράσταση γεμάτη νότες, με την Ευγενία Παπουτσή (ώρες 18.00 & 19.00).

ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: Η Λέσχη παιδικού βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών με την Ερμιόνη Κοκκαλιάρη διασκεδάζει και προβάλει 3D ταινίες.

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ: Με τον ταχυδακτυλουργό Μέρλιν και τη συνοδεία κλόουν ανακαλύπτουμε τη μαγεία του καλοκαιριού.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ